O saptamana cu adevarat a incendiilor. N'a fost zi de la Dumnezeu in saptamana aceasta ca pompierii sa nu alerge dintr'un capat la altul al orasului nostru pentru a stinge un incendiu. O situatie destul de serioasa, mai ales ca daca ar fi izbucnit do
O saptamana cu adevarat a incendiilor. N'a fost zi de la Dumnezeu in saptamana aceasta ca pompierii sa nu alerge dintr'un capat la altul al orasului nostru pentru a stinge un incendiu. O situatie destul de serioasa, mai ales ca daca ar fi izbucnit doua focuri zdravene deodata, atunci pompierii n'ar fi stiut cum sa se imparta. Situatia trebuie sa fie analizata serios si trebuie sa fie luate masuri pentru remedierea apararii orasului contra focului. Focul este napraznic. Contra perceptorului te mai poti apara cu un bilet de la un domn de vaza...
Degeaba ei intindeau pompele, daca din matele acestora nu curgea nici un pic de apa! Apa era inchisa si pana ce i s'a dat drumul, focul a putut zburda in voie, distrugand saracia unora sau munca altora. Iar atunci cand apa a venit, ea se scurge pe jos, intrucat pompele prezentau aspectul tevilor de pe conducta, adica cu gauri mari si groase. Pompierii au muncit din greu si au reusit sa stinga focul dupa o munca de zeci de ceasuri, care in cazul unei bune dotari se putea face in doua ore.
Stim cantecul; municipiul nu are bani. Sa se gaseasca modalitatea unui imprumut pentru inzestrarea pompierilor. Am aflat ca primaria a gasit o solutie; toti cetatenii sa plateasca un an intreg o noua taxa. Aceasta se va numi taxa contra incendiilor, in caz contrar nu vor avea dreptul la serviciile pompierilor in caz de foc.
ZIUA, 23 august 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.