Sultanul din Brunei, pe vremuri cel mai bogat om din lume, s-a casatorit cu o fosta ziarista, mai tanara cu 32 de ani decat el, care i-a devenit cea de-a doua sotie, relateaza ziarul Daily Telegraph in editia sa electronica. Doar membrii familiei si
Sultanul din Brunei, pe vremuri cel mai bogat om din lume, s-a casatorit cu o fosta ziarista, mai tanara cu 32 de ani decat el, care i-a devenit cea de-a doua sotie, relateaza ziarul Daily Telegraph in editia sa electronica. Doar membrii familiei si prietenii cei mai apropiati au participat la nunta dintre sultanul Hassanal Bolkiah, in varsta de 58 de ani, si sotia acestuia de 26 de ani, Azrinaz Mazhar Hakim, in capitala malaysiana, Kuala Lampur. Azrinaz Mazhar Hakim a lucrat ca reporter de televiziune pana acum trei luni cand a parasit postul, spunand ca vrea sa se aventureze in noi domenii. Barbatii din Brunei au voie sa aiba patru sotii, dupa cum spune Islamul, iar sultanul a divortat acum doi ani de a doua sa sotie Mariam Abdul Aziz, o fosta stewardesa. El a ramas casatorit cu prima sa sotie Anak Saleha.
Brunei este o monarhie absoluta, cu un sistem social foarte bine pus la punct, incluzand chiar cazare gratuita, datorata milioanelor provenite din petrol. Dar familia regala nu este atat de bogata pe cat era candva, iar nunta a fost mult mai modesta decat opulentele petreceri din trecut. Criza asiatica din anii 1997-1998, urmata de scaderea pretului petrolului, au scazut considerabil averea sultanului. Fratele sultanului, printul Jefri, a pierdut de asemenea miliarde prin achizitii extravagante. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.