Numarul candidatilor inscrisi in Bucuresti la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, programata sa aiba loc in perioada 22 august-2 septembrie, este de 5992, a declarat pentru Rompres purtatorul de cuvant al Inspectoratului S
Numarul candidatilor inscrisi in Bucuresti la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, programata sa aiba loc in perioada 22 august-2 septembrie, este de 5992, a declarat pentru Rompres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Brandusa Stamata. ISMB a amenajat 17 centre de testare si sase centre de corectare a lucrarilor. Cei mai multi candidati sunt asteptati sa se prezinte pentru a sustine probele de examen la cele patru centre de testare din Sectorul 3 - 1502 candidati, Sectorul 6 - 1243 si Sectorul 2 - 1143. Numarul cel mai mic de candidati - 456, se inregistreaza in Sectorul 4, unde a fost amenajat un singur centru de testare. La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, procentul de promovabilitate la nivelul Capitalei a fost de 77,87%, numarul candidatilor respinsi ridicandu-se la 5000. Potrivit ISMB, mai mult de trei sferturi din cei 5992 absolventii de liceu inscrisi nu se afla la prima testare de acest fel. Peste 4700 de absolventi au solicitat la inscriere recunoasterea probei orale de limba si literatura romana promovata intr-una din sesiunile precedente, astfel incat vor sustine acest examen doar 1245 de candidati. O situatie similara se inregistreaza si la proba orala de limba moderna unde numarul candidatilor la examenul care va avea loc in zilele de 24 si 25 august nu va depasi 1350. Cei mai multi absolventi de liceu respinsi in sesiunile precedente - 4417 - vor sustine examenul scris la limba si literatura romana, ce se va desfasura in data de 29 august.
Aproape o treime dintre candidati vor sustine proba obligatorie a profilului (31 august) si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (1 septembrie). Ultima proba a examenului de bacalaureat, proba la alegere, va fi sustinuta de 1412 candidati in data de 2 septembrie. ISMB a mobilizat pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat aproape 1000 de cadre didactice - profesori supraveghetori, examinatori, evaluatori sau membri ai comisiilor de examen.
Prima sesiune a bacalaureatului, desfasurata in 70 de centre de testare, a fost promovata de 17.892 de candidati - 77,87%. (M.J.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.