Peste 20.000 de absolventi de liceu din toata tara au sustinut ieri, in cadrul sesiunii de toamna a bacalaureatului, cea de-a treia proba scrisa - proba obligatorie a profilului - la disciplinele geografie, istorie sau matematica, in functie de profi
Peste 20.000 de absolventi de liceu din toata tara au sustinut ieri, in cadrul sesiunii de toamna a bacalaureatului, cea de-a treia proba scrisa - proba obligatorie a profilului - la disciplinele geografie, istorie sau matematica, in functie de profil. In Bucuresti, aproximativ 5000 de elevi au fost repartizati in 22 de centre de examinare. Ministerul Educatiei si Cercetarii a realizat si pentru aceasta proba cinci variante de subiecte, din care a fost extrasa, in cursul diminetii, varianta cu numarul 5. Prezent la extragere, directorul Directiei de evaluare si examinare din cadrul MEdC, Cristian Mirescu, a precizat ca, pentru disciplina matematica, au fost elaborate patru tipuri de subiecte, fiecare avand cate cinci variante. Directorul Directiei pentru invatamant din cadrul MEdC, Liliana Preoteasa, a afirmat ca la aceasta proba au putut fi folosite instrumente precum echerul, rigla, compasul, raportorul. Baremurile de corectare si subiectele au fost afisate pe site-ul ministerului (www.edu.ro) la ora 13.30. Liliana Preoteasa a mentionat ca diplomele de bacalaureat vor fi eliberate la cel mult zece zile dupa afisarea rezultatelor finale.
Bac'-ul de toamna continua astazi cu proba la alegere din aria curriculara specifica specializarii, proba scrisa sau practica, iar pe 1 septembrie - proba la alegere din celelalte arii curriculare, scris sau practic. Pe 4 septembrie vor fi afisate rezultatele provizorii. In aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00 pot fi depuse contestatiile In zilele de 5 si 6 septembrie, acestea vor fi reevaluate, iar pe 7 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.