Partidul Democrat ar putea ataca in instanta decizia procurorilor de neincepere a urmaririi penale in dosarul presupusei fraudari a alegerilor din noiembrie 2004, transmite corespondentul Mediafax.
"Este o prima decizie data de procurori, care
Partidul Democrat ar putea ataca in instanta decizia procurorilor de neincepere a urmaririi penale in dosarul presupusei fraudari a alegerilor din noiembrie 2004, transmite corespondentul Mediafax.
"Este o prima decizie data de procurori, care va fi studiata. Daca vom constata ca nu este convingatoare, o vom ataca in instanta", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele PD, Emil Boc.
Potrivit acestuia, PD isi pastreaza argumentele care l-au determinat sa formuleze plangerea.
Procurorii Parchetului instantei supreme i-au gasit nevinovati pe presedintele Biroului Electoral Central si pe ceilalti membri ai fostului BEC, in dosarul deschis ca urmare a plangerii Aliantei PD-PNL, astfel ca au decis neinceperea urmaririi penale in acest caz.
"La data de 30 noiembrie 2004, Alianta D.A., prin avocatul Aurelian Pavelescu, a depus o plangere penala la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, formulata impotriva judecatorului Ghergut Emil - presedinte al Biroului Electoral Central si a celorlalti membri ai BEC, pentru cercetarea acestora sub aspectul comiterii infractiunilor prevazute de articolul 108 din Legea 373/2004, ca si a celor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, fals intelectual, actiuni impotriva ordinii constitutionale, comunicare de informatii false si asociere pentru savarsirea de infractiuni", informa Biroul de Presa al Ministerului Public. Miercuri, Biroul de Presa al Parchetului instantei supreme a comunicat, pentru Mediafax, ca solutia data in acest dosar este de neincepere a urmaririi penale.
Dupa alegerile din 2004, Alianta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa il excluda din magistratura pe Emil Ghergut.
In martie, Ghergut a cerut sa fie pensionat incepand cu data de 1 aprilie, solicitare ce a fost admisa prin hotarare de CSM, astfel ca actiunea disciplinara declansata in cazul magistratului a ramas fara obiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.