Luminita Solcan era in evidentele Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi inca din anul 2000, atunci cand a fost diagnosticata cu tulburari depresive. Potrivit specialistilor, tulburarile depresive sunt o forma incipienta a tulburarilor schizoafecti
Luminita Solcan era in evidentele Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi inca din anul 2000, atunci cand a fost diagnosticata cu tulburari depresive. Potrivit specialistilor, tulburarile depresive sunt o forma incipienta a tulburarilor schizoafective pe care femeia le-ar fi avut in ultimii doi ani. Din cauza agravarii bolii, femeia a fost internata la Socola, in anul 2003, insa numai pentru o zi, pentru ca a refuzat spitalizarea si i-a fost prescris un tratament cu medicamente foarte puternice. "Boala se manifesta cu stari accentuate de depresie, ideatii cu tematica sumbra, cu sentimentul ca persoana se simte urmarita si persecutata. I s-a prescris un tratament foarte bun, dar daca nu a luat medicamentele a lasat drum liber bolii sa se manifeste", a declarat prof. dr. Virginia Marinescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Psihiatrie Socola.
Aceasta a adaugat ca intreruperea tratamentului ar fi putut genera agravarea subita a bolii si pierderea controlului. Despre acest aspect, o vecina a Luminitei, Zenobia Pielescu, a declarat ca aceasta ar fi intrerupt tratamentul in urma cu o luna. "Atunci, mama Luminitei mi-a adus o punga cu medicamente si mi-a zis sa le tin eu ca fata nu vrea sa le mai ia", a spus Zenobia Pielescu. Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor Diecezei Romano Catolice Iasi, in urma cu zece ani Luminita Solcan s-a inscris in grupul tinerilor catolici si a participat, pana in urma cu trei-patru ani, la absolut toate activitatile organizate de acestia. "Era absolut normala, linistita, participa la actiuni, ingrijea bolnavi. Abia in ultimii ani de facultate si-a facut aparitia boala. Nu mai venea la actiuni, ci doar la slujbe. In ultimul timp avea un comportament bizar, radea in timpul slujbei din senin", a spus parintele Cornel Cadar, purtatorul de cuvant al Diecezei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.