Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom a utilat o casa din centrul Berlinului cu cea mai noua tehnologie, care permite locatarilor sa utilizeze o serie de aparate si roboti care vor prelua activitatile casnice, transmite Reuters.

Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom a utilat o casa din centrul Berlinului cu cea mai noua tehnologie, care permite locatarilor sa utilizeze o serie de aparate si roboti care vor prelua activitatile casnice, transmite Reuters.
"Ideea este ca poti sa nu iesi deloc. Poti sa faci totul inauntru", a declarat administratorul imobilului, Anne-Kathrin Berends. In fiecare incapere se afla un ecran cu plasma, care poate fi utilizat atat pentru divertisment, cat si pentru informare, fiind conectat la Internet.
"Oricine poate vedea imediat cat de simplu si eficient integreaza fiecare aspect al vietii cotidiene solutiile de comunicatii oferite de noi", a afirmat Achim Berg, membru al consiliului de conducere al T-Com, divizia de telefonie fixa a Deutsche Telekom. Una dintre particularitatile casei este cea a iluminatului. Locatarii pot sa schimbe foarte usor schema de culori a incaperii.

La nevoie, adio musafiri si chiar comunicare personala

Comunicarea personala nu mai reprezinta o necesitate. Locatarii pot sa interactioneze printr-un dispozitiv multi-media, prin intermediul caruia pot sa faca schimb de e-mail-uri, poze sau mesaje text.
In cazul in care cei din casa nu doresc sa primeasca musafiri, pot sa activeze sistemul de inregistrare video pentru mesaje.
Locatarii mai au posibilitatea sa stea confortabil in fotoliu, in timp ce un robot aspirator curata in locul lor, sau in timp ce hainele se calca singure.

Copiii, supravegheati de camere video

In casa utilata de Deutsche Telekom, grija copiilor a disparut, intrucat acestia vor fi supravegheati in permanenta de o camera de filmat.
Daca cei din casa doresc sa faca un tur al Berlinului in timp ce fac exercitii de intretinere, este de ajuns sa utilizeze aparatul de alergat si sa porneasca ecranele cu plasma care le vor oferi un tur virtual prin oras. Imobilul T-Com a fost construit de WeberHaus, care realizeaza case prefabricate pentru mii de germani, iar initiatorii acestui proiect spera ca astfel de dotari sa fie din ce in ce mai des cerute de famiile germane cu venituri medii.
Mobila a fost furnizata de Neckermann, companie specializata in livrarea prin posta a articolelor selectate din cataloage, iar automatizarea casei a fost realizata de Siemens.
"Este un prototip. Dorim sa aflam parerea germanilor obisnuiti despre acest fel de tehnologie", a precizat Berends, adaugand ca aparatele cu care este dotat imobilul vor ajunge pe piata in maximum 18 luni.

Singurul client... un italian

Pana in prezent, cei care au incercat dotarile casei s-au aratat foarte incantati de sistemul de reglare a luminii. Deutsche Telekom are in vedere scoaterea pe piata, in urmatoarele 18 luni, a sistemului de trimitere de mesaje, care va costa maxim 500 de euro. Siemens a mai dezvoltat sisteme care realizeaza o serie de activitati, de la asigurarea securitatii, pana la reglarea temperaturii. Insa, nu toate acestea au fost instalate in casa T-Com, intrucat realizatorii proiectului s-au temut ca unii vizitatori ar putea fi coplesiti de multitudinea dotarilor.
Pana in prezent, un singur vizitator s-a aratat interesat de achizitionarea casei cu toate dotarile, acesta fiind italian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.