Producatorii agricoli vor primi din partea statului un ajutor financiar in valoare de 1.750.000 lei vechi pentru fiecare hectar pentru care vor infiinta culturi agricole in aceasta toamna, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, secretarul de stat in Mi
Producatorii agricoli vor primi din partea statului un ajutor financiar in valoare de 1.750.000 lei vechi pentru fiecare hectar pentru care vor infiinta culturi agricole in aceasta toamna, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Nicolae Flaviu Lavin. Producatorii care cultiva suprafete de pana la cinci hectare vor primi bonuri valorice distincte pentru infiintarea culturilor si achizitia de motorina. Din cei 1,75 milioane lei vechi, 1,35 milioane sunt destinate achizitiei de seminte, ingrasaminte sau ierbicide si 400.000 lei vechi pentru motorina.
Potrivit lui Lavin, Guvernul a simplificat procedura de acordare a acestor bonuri, care nu vor mai fi tiparite, ci suma care se acorda va fi completata de reprezentantul Directiei agricole de pe langa Primarie care elibereaza bonul. In acest fel va fi redus si numarul de bonuri pe care fiecare producator il va primi precum costurile de tiparire, care, dupa cum a afirmat Lavin, vor scadea de circa 15 ori.
Producatorii agricoli pot sa depuna cererile pentru acordarea acestui sprijin - impreuna cu documentele justificative - la Primarii, incepand de saptamana viitoare.
Suma necesara acordarii acestor subventii va fi de 3.500 miliarde lei vechi, din care 2.500 miliarde lei vechi vor fi acordate in perioada urmatoare, conform unei hotarari aprobate, ieri, de Guvern.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.