Dupa doar doua etape de campionat, George Copos a decis luni seara sa-l elibereze din functie pe Razvan Lucescu, nemultumit de rezultatul de egalitate inregistrat de giulesteni pe teren propriu cu FC Arges. Ieri, patronul-vicepremier a revenit asupra
Dupa doar doua etape de campionat, George Copos a decis luni seara sa-l elibereze din functie pe Razvan Lucescu, nemultumit de rezultatul de egalitate inregistrat de giulesteni pe teren propriu cu FC Arges. Ieri, patronul-vicepremier a revenit asupra hotararii dupa consultari cu jucatorii. Asadar, Copos a reusit din nou sa surprinda lumea fotbalului prin hotarari pripite si reveniri, el nefiind la prima astfel de isprava, dupa ce in 2002 l-a demis pentru cateva zile pe Mircea Rednic. De aceasta data insa, anuntul de luni seara a fost de-a dreptul socant, fiindca Rapid a inceput bine sezonul, inregistrand trei victorii clare in tururile preliminare ale Cupei UEFA, o victorie in deplasare si un egal pe teren propriu in campionat. Nu a fost de ajuns pentru patron, care a criticat dupa meciul cu Vardar Skopje, castigat cu 3-0, lipsa de "anvergura europeana" a echipei sale, semn ca debarcarea lui Lucescu jr. demarase deja. Asta in conditiile in care in vara Rapid nu a facut nici o achizitie de marca, toti jucatorii sosind gratis sau pentru sume nesemnificative. Mai mult, Copos declara ca giulestenii nu au buget asemanator cu Steaua sau Dinamo, dar ca mizeaza pe coeziunea lotului si pe ambitia antrenorului. Egalul inregistrat duminica seara de giulesteni cu FC Arges a fost motivul care a stat la baza deciziei luate in Consiliul Director, desi Rapid a dominat categoric intalnirea si a primit gol in minutul 89, e adevarat, la o grava greseala a apararii.
"Crowne Plaza", episodul 1
Revenit din Austria luni seara, vicepremierul i-a convocat imediat la "Crowne Plaza", hotel aflat in proprietatea sa, pe membrii Consiliului Director al clubului, adica pe reprezentantii celor doi sponsori principali si pe presedintele Dinu Gheorghe. Ultimul a povestit cum a decurs intalnirea: "N-a fost un vot propriu-zis al membrilor Consiliului Director, nu s-a ridicat mana, s-au exprimat niste pareri si, in afara mea, ceilalti s-au pronuntat in privinta unei posibile schimbari a antrenorilor. In aceste conditii, mi s-a parut firesc sa fiu solidar cu Razvan si sa-mi inaintez demisia". Dupa ce a anuntat ca renunta, Dinu "Vama" a parasit sedinta, iar discutia a trecut la viitorul antrenor al Rapidului. Numele Mircea Rednic a fost avansat tot de Copos, care il si informase pe acesta in prealabil. "Puriul", care a mai condus Rapidul de trei ori, fiind cel mai titrat tehnician alb-visiniu, dar care a fost indepartat de fiecare data fara menajamente, a revenit in cursul serii din Belgia, unde soma linistit. Intre timp au aflat si suporterii Rapidului ca s-a decis mazilirea lui Razvan, 100 dintre ei luand cu asalt "Crowne Plaza", pentru a-l determina pe patron sa renunte. A aflat si Mircea Lucescu, pe care Copos, cu cinism, l-a sunat sa-i comunice ca i-a concediat fiul. "E o murdarie. Atata lipsa de onestitate n-am mai vazut. Razvan a investit multa munca si mult suflet la Rapid. Cred ca George era pregatit de mai mult timp si statea la panda", a comentat de la Donetk Mircea Lucescu.
ProRapid, episodul 2
Ieri dimineata, George Copos a mers la ProRapid, baza de antrenament a giulestenilor, incercand sa ia pulsul echipei cu privire la instalarea lui Rednic. Cunoscut de multi dintre rapidisti pentru atmosfera pe care o creeaza in vestiar prin barfe si instigari a unor jucatori impotriva altora, motiv pentru care s-a si ales cu porecla "Strambu'", acestia i-au promis patronului ca isi vor da viata pe teren pentru atingerea obiectivelor daca Razvan Lucescu, un tip apropiat de jucatori si corect fata de ei, va ramane antrenor principal. Copos a cedat, dar i-a avertizat pe jucatori ca responsabilitatea este a lor si ca nu va admite ca Rapid sa rateze si anul acesta ambele obiective, clasarea intre primele doua echipe si Cupa Romaniei. La intalnirea de ieri dimineata a participat si presedintele demisionar Dinu Gheorghe, care a afirmat la final ca se mai gandeste daca revine asupra deciziei si ca va incerca sa-l convinga pe Razvan sa continue la Rapid. Dupa amiaza, Razvan Lucescu a reusit sa treaca peste indecizia lui Copos si a anuntat: "Am hotarat sa raman. M-a impresionat foarte mult faptul ca jucatorii au demonstrat un atasament incredibil si n-as vrea sa-i dezamagesc pe cei care au vrut cu orice pret sa continuu: jucatori, suporteri, tot colectivul", a spus Lucescu jr.. "E adevarat ca domnul Copos vrea sa performeze, asa cum spune el, dar vrea probabil sa luam campionatul cu 20 de puncte avans sau sa batem in finala Cupei cu 5-0. Toti am vrea sa ajungem si in grupele Cupei UEFA, dar trebuie vazut si cu ce adversar cadem in turul urmator. Poate picam cu o echipa venita din Liga Campionilor si ne va fi, probabil, greu sa ne calificam. Sa vedem daca Razvan revine asupra deciziei, dar cred ca eu il voi putea face sa se razgandeasca", a precizat "Vama", care se afla momentan in preavizul de 30 de zile al demisionarului. "Este mai greu sa ma convinga el pe mine sa nu demisionez. A fost o noapte prea grea ca sa ma pripesc acum sa spun ca revin. In sufletul meu vreau sa raman, dar trebuie sa mai gandesc si cu sufletul, nu doar cu mintea", a spus Gheorghe, care a precizat ca, in cazul in care Rapid se va califica in grupele Cupei UEFA, va reveni in fruntea clubului.
Copos: "Nu a fost o demitere, ci o discutie"
Patronul giulestenilor a organizat ieri dupa-amiaza o conferinta de presa la "Crowne Plaza", asta dupa ce bodyguarzii stabilimentului anuntasera ca vicepremierul este in vacanta la munte. "Nu a fost nici o decizie de demitere. S-a discutat inclusiv posibilitatea inlocuirii lui Razvan Lucescu, daca lucrurile nu sunt in conformitate cu obiectivele stabilite (n.r.- calificarea in grupele Cupei UEFA si castigarea campionatului). Daca Razvan nu vrea sa ramana, sunt foarte multi care vor sa vina, foarte multi", a explicat ieri Copos.
El a facut publice si motivele pentru care a cerut in Consiliul Director demiterea antrenorului. "In sezonul 2004-2005, Rapid a ocupat doar un loc trei, la egalitate de puncte cu FC National, care nu are bani nici sa aprinda nocturna", a mentionat Copos. Vicepremierul a confirmat ca decizia mentinerii lui Razvan Lucescu in functia de antrenor s-a luat dupa o discutie cu jucatorii. "Luni s-a discutat cu sponsorii posibilitatea de a ne gandi la un alt antrenor. In acelasi timp s-a vorbit cu jucatorii, in cursul zilei de marti, iar acestia si-au asumat responsabilitatea realizarii obiectivelor in sezonul 2005-2006", a completat Copos, care a precizat ca in cazul in care jucatorii nu si-ar fi asumat responsabilitatea rezultatelor exista o varianta de rezerva, care cuprindea inclusiv numirea unui antrenor italian. Patronul gruparii rapidiste a tinut sa precizeze ca presedintele Dinu Gheorghe a amenintat ca isi va da demisia in cazul in care nu vor fi consultati si jucatorii. Copos a afirmat ca nu stie ca suporterii rapidisti sa fi protestat fata de inlocuirea lui Razvan Lucescu. "Imi doresc foarte mult ca, in viitor, sa putem, daca vom avea performante, sa ducem societatea la Bursa si atunci suporterii sa fie actionari. In functie de investitiile pe care le vor face, acestia vor putea sa-si impuna punctul de vedere, dar pana atunci sunt doar spectatori si vin sa vada un spectacol, care poate sa fie placut sau mai putin placut", a mai afirmat Copos. (B.G.)
Mircea Rednic zice ca el a refuzat oferta
Revenit de urgenta din Belgia ieri dimineata, la simplul apel al lui George Copos, Mircea Rednic a declarat ca, de fapt, Razvan Lucescu a ramas antrenor la Rapid doar pentru ca el a refuzat preluarea postului: "Nu era o oferta serioasa. 70.000 de euro este un contract de divizia B", a adaugat tehnicianul cu care Copos a jucat alba-neagra si in alte cateva randuri. Dupa ce s-a vazut violent contestat de suporteri, iar pe Lucescu jr reinstalat, Rednic a intors-o, afirmand ca el a venit din Belgia la Bucuresti doar pentru ca are un proces vineri. Intrebat de ziaristi despre ce proces este vorba acesta a declarat lapidar: "Va invit pe toti ziaristii sa veniti cu mine la tribunal", fara a preciza ora si locul unde se va desfasura acesta. "Strambul" a mai spus ca i se pare justificata decizia selectionerului Piturca de a nu convoca jucatori rapidisti la Nationala: "I-am vazut cum au jucat la Vaslui". (C. DINU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.