Ion Craciunescu, presedintele CCA, a anuntat ieri ca arbitrii Cristi Balaj si Sorin Corpodean vor fi judecati astazi pentru prestatiile lor din etapa a doua a Diviziei A. "Ce vor pati? Nu vreau sa influentez membrii comisiei asupra masurilor care se
Ion Craciunescu, presedintele CCA, a anuntat ieri ca arbitrii Cristi Balaj si Sorin Corpodean vor fi judecati astazi pentru prestatiile lor din etapa a doua a Diviziei A. "Ce vor pati? Nu vreau sa influentez membrii comisiei asupra masurilor care se vor lua. Regulamentul prevede si retinerea de la delegari, si retrogradare, si excludere... Oricum, nu se pune problema sa intre la excluderea din arbitraj", a spus Craciunescu. Balaj nu a acordat un penalty pentru Gloria Bistrita in meciul cu FC Vaslui, scor 1-1, si nu l-a eliminat pe Paduretu pentru o intrare dura. La finalul partidei, finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, l-a acuzat pe Balaj ca a arbitrat pe interes, avand afaceri cu vicepresedintele bistritean Heinrich Schorsch. Sorin Corpodean, centralul meciului Farul Constanta - Sportul Studentesc, scor 2-2, nu a acordat un penalty pentru oaspeti la faultul portarului constantean George Curca asupra lui Tiberiu Balan, in minutul 60, la scorul de 2-1. "Sunt arbitri foarte buni, dar trebuie sa constientizeze ca fiecare meci este un examen si tot ce au construit se poate darama intr-un moment de neatentie. Si-au demonstrat valoarea in timp, dar acum au gresit impardonabil", a spus Craciunescu. Presedintele CCA a afirmat ca si Alexandru Deaconu a gresit la meciul CFR Cluj - Jiul Petrosani, scor 0-0, neacordand un penalty pentru gazde. "Imi pare rau, acum am facut delegarile, dar o sa tin cont pe viitor. A fost fault, o impingere din spate, prezentata si la curs, insa alta a fost interpretarea lui", a adaugat Craciunescu. Craciunescu a afirmat ca asistentul Ionel Popa a procedat corect nesemnalizand ofsaid la faza golului inscris de Gloria Bistrita in partida cu FC Vaslui. "Sunt sigur ca a procedat corect. A fost o faza extrem de grea, am avut nevoie de multe reluari. Fusese un soc pentru mine sa vad ca un arbitru care n-a creat probleme timp de doi ani poate sa comita o asemenea greseala elementara. Am fost imprudent ca l-am certat, insa a venit luni la Bucuresti, mi-a explicat totul cu calm si am ajuns la alta concluzie", a spus Ion Craciunescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.