Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB), Cristian Toma, promite ca va declansa o ampla campanie de informare a asiguratilor privind drepturile, dar si obligatiile pe care acestia le au prin plata contributiei la asigurarile de s
Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB), Cristian Toma, promite ca va declansa o ampla campanie de informare a asiguratilor privind drepturile, dar si obligatiile pe care acestia le au prin plata contributiei la asigurarile de sanatate, intrucat foarte putini isi cunosc beneficiile sistemului. "Ce sa mai vorbim despre obligatii?!", a adaugat el. Asiguratii trebuie sa cunoasca faptul ca exista mai multi furnizori de servicii medicale si ca unele dintre prestatii sunt chiar gratuite. "De exemplu, asiguratii nu stiu ca anumite analize pot fi efectuate gratuit, ele fiind decontate integral de catre bugetul asigurarilor. Exista, de asemenea, servicii pentru care asiguratul trebuie sa plateasca o anumita cota", a mai spus Toma. Campania de informare a asiguratilor, ce se va derula in trimestrul patru al acestui an, se va centra pe redactarea unor materiale cuprinzand drepturile si obligatiile asiguratilor. Materialele vor fi trimise asiguratilor fie prin posta (desi, in aceasta situatie, costurile sunt mai mari), fie vor fi distribuite de catre furnizori, respectiv medicii de familie, farmacistii sau doctorii de spitale.
Numit de curand director al CASMB, Cristian Panait a prezentat ieri si alte obiective pe care le are in vedere pentru perioada urmatoare. El sustine modificarea legii spitalelor pentru a facilita controlul asupra modului in care sunt folositi banii asiguratilor. "Pana acum, nu a fost facuta nici o evaluare a indicatorilor manageriali a sefilor de unitati sanitare, asa cum s-a intamplat la nivelul Casei de Asigurari de Sanatate si de aceea este necesara schimbarea legislatiei", afirma Toma. El a precizat ca Ministerul Sanatatii trebuie sa promoveze o noua lege a spitalelor, care sa permita caselor de asigurari de sanatate sa verifice modul in care sunt cheltuiti de catre spitale banii alocati respectivelor unitati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.