Aproape 45 de morti si peste 75 de raniti este bilantul unui triplu atentat comis ieri-dimineata in capitala irakiana. Atentatul, cel mai grav din aceasta luna, are loc in plina dezbatere privind Constitutia irakiana. Atacurile au fost duse la ind
Aproape 45 de morti si peste 75 de raniti este bilantul unui triplu atentat comis ieri-dimineata in capitala irakiana. Atentatul, cel mai grav din aceasta luna, are loc in plina dezbatere privind Constitutia irakiana.

Atacurile au fost duse la indeplinire cu ajutorul a trei masini capcana care au explodat intr-un interval de 30 de minute. Primele tinte au fost doua statii de autobuz, in timp ce ultima explozie a avut loc langa una dintre intrarile in spitalul Al-Kindi, unde au fost transportate cele mai multe dintre victimele primelor explozii. ""Ma aflam la spital ca sa ma interesez de soarta unor raniti pe care ii adusesem, cand cladirea a fost zguduita din temelii de o explozie puternica"", a relatat pentru AFP un agent de circulatie care a asistat la cea de-a treia deflagratie.
Dincolo de numarul mare de victime, triplul atentat a produs importante pagube materiale, distrugand imobile si autoturisme, si a creat panica in intregul oras. Fortele de securitate au evacuat zonele unde au avut loc exploziile, de teama unor atentatori kamikaze. Politistii
s-au vazut nevoiti sa traga tiruri de arma in aer pentru a dispersa multimea si le-au cerut oamenilor sa ramana, pe cat posibil, in case.
CONTEXT. In aceste zile, politicienii irakieni dezbat proiectul Constitutiei irakiene, in conditiile in care Al-Qaeda a amenintat ca autorii documentului se afla in vizorul sau si urmeaza sa fie eliminati. Pana pe 22 august, irakienii trebuie sa cada la intelegere cu privire la textul legii fundamentale pentru a o putea prezenta apoi in parlamentul de la Bagdad.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.