Inspectoratul de Politie Mehedinti a dispus o ancheta interna privind modul in care politistii din localitatea Corcova si-au exercitat atributiile, cand au imobilizat un barbat acuzat de furt de lemne si care sustine ca a ajuns la spital dupa ce a fo
Inspectoratul de Politie Mehedinti a dispus o ancheta interna privind modul in care politistii din localitatea Corcova si-au exercitat atributiile, cand au imobilizat un barbat acuzat de furt de lemne si care sustine ca a ajuns la spital dupa ce a fost batut de oamenii legii. Serviciul Informare si Relatii Publice al Inspectoratului General al Politiei Romane a precizat ieri ca datele stranse pana acum nu confirma faptul ca barbatul ar fi fost agresat de politistii din Corcova, ci ca, dimpotriva, el a fost cel care a avut un comportament agresiv si injurios la adresa oamenilor legii.
Agentii de la Postul de Politie Corcova din cadrul IPJ Mehedinti au inceput, sambata, urmarirea penala impotriva lui Gicu M. pentru sustragere de material lemnos si tainuire, dosarul fiind inaintat Judecatoriei Strehaia, cu propunerea de trimitere in judecata.
Injurii si violente
Cu o zi inainte, beat fiind, Gicu M., dupa ce a agresat cele doua parti vatamate, a mers la sediul Postului de Politie Corcova, unde a adus injurii Politiei si angajatilor acesteia. In acelasi context, invinuitul "a avut un comportament violent" fata de lucratorii Postului de Politie Corcova, imbrancindu-l pe unul din agenti, precizeaza IGPR. Astfel, politistii au trecut la imobilizarea barbatului si au foalosit spray-ul cu gaze iritant-lacrimogene, dupa care l-au condus la sediul postului, unde a fost amendat pentru tulburarea ordinii si linistii publice, conform Legii 61/1991. "Martorii identificati la fata locului au fost audiati si au confirmat faptul ca politistii nu l-au agresat fizic pe Gicu M., actiunile de imobilizare si conducere la sediul Politiei fiind desfasurate cu respectarea legii si a procedurilor stabilite prin normele interne", sustine IGPR, care precizeaza ca politistii au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti cu privire la comiterea infractiunii de ultraj de catre barbatul in cauza.
Totusi, IJP Mehedinti a dispus verificari asupra modului in care politistii si-au exercitat atributiile de serviciu in aceasta cauza. Pe de alta parte, IGPR precizeaza ca Politia a solicitat Serviciului de Medicina Legala Mehedinti sa se pronunte cu privire la provenienta leziunilor pe care le are Gicu M. Conform Mediafax, victima sustine insa ca a ajuns la spital dupa ce politistii din comuna l-ar fi lovit, de mai multe ori, cu pumnii si cu picioarele. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.