Aparitia unui nou virus informatic, care poate infecta sistemul de operare Windows produs de Microsoft, a fost semnalata de specialisti, acestia avertizand ca este mai rapid decat oricare altul, potrivit Trend Micro, producator de programe antivirus,
Aparitia unui nou virus informatic, care poate infecta sistemul de operare Windows produs de Microsoft, a fost semnalata de specialisti, acestia avertizand ca este mai rapid decat oricare altul, potrivit Trend Micro, producator de programe antivirus, citat de Reuters.
Virusul ZOTOB a aparut la scurt timp dupa ce Microsoft a anuntat ca a gasit trei noi brese in sistemul de securitate al programelor sale.
ZOTOB poate ataca platfomele Windows 95, 98, ME, NE, 2000 si XP, a anuntat Trend Micro. Noul virus lasa o copie in sistem, pentru a-l impiedica pe proprietar sa obtina asistenta din partea site-urilor specializate.
De asemenea, ZOTOB poate sa conecteze computerul la un server care sa permita hackerilor sa preia controlul asupra sistemului, putand sa infecteze si restul calculatoarelor din retea.
Exista, totusi, in cazul virusului, o veste buna si una proasta. Cea proasta se refera la produsul antivirus BitDefender al companiei Softwin, care nu a fost inclus in lista de site-uri sau antivirusi ai viermelui electronic, ceea ce denota faptul ca "cel mai vandut antivirus romanesc din lume", cum se recomanda chiar BitDefender pe propriul site, nu a ajuns, inca, la o notorietate care sa-i permita acest lucru.
Vestea buna vizeaza, insa, clientii BitDefender: acestia sunt mai bine protejati, antivirusul nefiind trecut pe "lista neagra" a ultimei amenintari electronice, iar baza de date a produsului antivirus recunoaste, deja, de trei zile viermele. "Nu este prima situatie de acest fel, am fost inclusi si noi pe multe astfel de liste in cadrul unor virusi. Cu toate acestea, ne bucuram cand nu suntem inclusi, pentru ca acest lucru reprezinta un avantaj pentru noi", a precizat Cosmin Mares, purtatorul de cuvant al companiei romanesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.