Primul-ministru a insistat ieri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta, ca va cere, in CSAT declasificarea celor 21 de dosare despre care presedintele Traian Basescu sustine ca ar contine probe privind pericolul ca unii dintre membrii Cabinetului sa fie
Primul-ministru a insistat ieri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta, ca va cere, in CSAT declasificarea celor 21 de dosare despre care presedintele Traian Basescu sustine ca ar contine probe privind pericolul ca unii dintre membrii Cabinetului sa fie influentati de cercuri de interese economice. "Vorbele zboara. Eu vreau sa vorbim pe fapte. Nici nu pot sa raman indiferent", a subliniat premierul. El a incercat sa reia temele invocate de presedintele Basescu in criticile sale de saptamana trecuta. Astfel, Tariceanu a facut referiri si a confirmat criza din sistemul sanitar, problemele privind numirile sefilor de la vama si reorganizarea guvernamentala. "Presedintele a facut o analiza. Eu sunt obligat sa tratez cu toata seriozitea si acolo unde sunt probleme sa actionam in consecinta", a precizat seful Executivului. El a recunoscut: "Nu sunt la curent cu modul in care s-au desfasurat numirile la vama sau frontiera. Vom lua masuri si vom analiza". Premierul a precizat ca o analiza va fi facuta si in cazul sistemului sanitar. Premierul a admis ca exista o criza in Sanatate si ca aceasta se datoreaza atat managementului defectuos, cat si lipsei fondurilor. "Sistemul de sanatate functioneaza prost. Functionarea defectuoasa tine de managementul sistemului, dar si de finantarea sistemului de sanatate, care este asigurata de 4,6 milioane de salariati, in timp ce trebuie sa asigure servicii pentru 20 de milioane de oameni. Trunchiul de piramida este cu varful in jos si nu poate sa stea", a recunoscut Tariceanu, citat de Mediafax. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.