Numele ei inseamna ""femeie plina de gratie"", iar dansul din buric l-a invatat de la bunica libaneza... Shakira revine in forta in lumea muzicala. Dupa aparitia in iunie a albumului ""Fijacion Oral 1"", cu piese in limba spaniola, cantareata colu

Numele ei inseamna ""femeie plina de gratie"", iar dansul din buric l-a invatat de la bunica libaneza...

Shakira revine in forta in lumea muzicala. Dupa aparitia in iunie a albumului ""Fijacion Oral 1"", cu piese in limba spaniola, cantareata columbiana va lansa in luna noiembrie varianta in limba engleza ""Oral Fixation 2"". Videoclipul ""La Tortura"" a fost nominalizat pentru MTV Video Music Awards, care se vor decerna la 28 august in Miami. Shakira participa la doua categorii: ""Cel mai bun videoclip feminin"" si ""Cel mai bun videoclip dance"".
DEBUT. Shakira canta de cand se stie, insa pe scena muzicala latino a aparut in 1991, pe cand avea doar 14 ani. Intitulat ""Magia"", albumul este o compilatie a tuturor cantecelor compuse de frumoasa columbiana intre 8 si 13 ani (varsta la care a devenit artist Sony Columbia). Consacrarea a venit patru ani mai tarziu, in 1995, cu single-ul ""Estoy Aqui"", piesa ce a stat in fruntea topurilor sud-americane mult timp. In plus, a contribuit si la vanzarile albumului ""Pies Descalzos"" - 3,6 milioane de exemplare. Cei care au sprijinit-o au fost parintii. Desi foarte saraci, William Mebarak si Nidia del Carmen Ripoll Torrado au incurajat-o sa-si urmeze visul. Un alt ajutor a venit din partea lui Emilio Estefan (sotul Gloriei Estefan), care i-a fost manager si producator. In 2000, Shakira avea deja doua Latin Grammy, iar in 2001 o stia toata lumea, din America pana in Europa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.