Conducerea lui Dinamo s-a aflat duminica seara, pentru 15 minute (mai exact, in pauza meciului cu pandurii Tg. Jiu), sub asediul fanilor. Un grup de suporteri ai "cainilor rosii", condusi de seful galeriei, Elias Bucurica, a mers la tribuna oficiala
Conducerea lui Dinamo s-a aflat duminica seara, pentru 15 minute (mai exact, in pauza meciului cu pandurii Tg. Jiu), sub asediul fanilor. Un grup de suporteri ai "cainilor rosii", condusi de seful galeriei, Elias Bucurica, a mers la tribuna oficiala pentru a se rafui cu presedintele executiv Giovanni Becali. Motivul pentru care fanii au recurs la acest gest a fost acela ca Becali a criticat jocul echipei, cu trimitere directa la antrenorul Ioan Andone. Pretuit de galerie, "Falcosul" nu a comentat declaratiile facute de Giovanni Becali, nici ironiile care s-au vrut subtile ale altui actionar, Gigi Netoiu, limitandu-se la a spune doar ca "cei care aduc bani la echipa au tot dreptul sa-si spuna parerea despre joc". "Andone a facut multe pentru Dinamo, iar in acest moment el este antrenorul echipei. Este iubit de noi si nu dorim sa plece", a spus unul dintre fani. De-a lungul discutiilor dintre fani si Becali au intervenit si cateva garzi de corp ale fostului impresar, care au agitat si mai mult spiritele. "Nu vrem dictatura!", "Noi nu suntem Steaua!", "Nu va puneti cu noi!" si "Dinamo suntem noi, voi sunteti niste jigodii!" au fost doar cateva dintre scandarile suporterilor dinamovisti. De fapt, inca dinaintea meciului se prefigura o lupta intre cele doua parti, dupa ce Mircea Copaci, directorul de marketing al lui Dinamo, a vrut sa interzica doua bannere afisate la Peluza Catalin Haldan. PCH avea o intelegere cu Nicolae Badea, presedintele CA al FC Dinamo, sa afiseze bannere publicitare, din care sa castige bani pentru coregrafii si deplasari in tara. Cum Giovanni Becali nu a stiut, probabil, de aceasta intelegere, l-a trimis pe Copaci sa dea jos cele doua bannere. Pana la urma, conflictul a fost stins, Becali promitand ca va avea cat de curand un dialog deschis cu fanii lui Dinamo. Promisiunea a fost acceptata de fani, care au descris evenimentele de duminica seara si pe site-ul lor oficial, "DinamoMania.ro". Ei vor cere, ca si pana acum, stabilitate la nivelul bancii tehnice, permisiunea ca PCH sa afiseze bannere publicitare pe stadion si pastrarea centrului de copii si juniori. Presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a spus ca "nu este normal ceea ce s-a intamplat in pauza meciului cu Pandurii. Jandarmeria este de vina pentru ca suporterii au ajuns intr-o zona in care nu aveau ce sa caute". Badea a mers chiar mai departe: "Daca se duceau peste suporterii Pandurilor, ce se putea intampla?". La randul sau, Cristian Borcea a spus ca "a fost o neintelegere, care s-a si rezolvat". Totusi, Dinamo ar putea primi o sanctiune din partea LPF. "Este inacceptabil ca s-a intamplat asa ceva. Jandarmeria si oamenii de ordine nu si-au facut datoria", a spus presedintele ligii, Dumitru Dragomir. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.