Corpul de control al Politiei Romane s-a deplasat, duminica dupa-amiaza spre Suceava pentru a cerceta incidentul petrecut in urma cu cateva zile intre deputatul PD, Aurel Olarean, si cativa politisti locali de la serviciul Rutier. Rezultatele anchete

Corpul de control al Politiei Romane s-a deplasat, duminica dupa-amiaza spre Suceava pentru a cerceta incidentul petrecut in urma cu cateva zile intre deputatul PD, Aurel Olarean, si cativa politisti locali de la serviciul Rutier. Rezultatele anchetei vor fi prezentate in cel mai scurt timp sefului Politiei Romane si, in functie de rezultatele acesteia, va fi sesizata Comisia de disciplina si imunitate a Camerei Deputatilor privind imixtiunea deputatului in activitatea politistilor.
Povestea a inceput vineri seara, in jurul orei 22.15, cand medicul de garda de la spitalul din municipiul Radauti a anuntat Politia locala despre producerea unui accident de circulatie in comuna Horodnic de Sus si internarea victimelor evenimentului rutier in respectiva unitate.
Potrivit comunicatului remis presei duminica, intrucat nu a putut lua legatura telefonic cu agentii de siguranta publica de la Postul de Politie, a fost constituita o echipa operativa, formata dintr-un specialist criminalist si doi agenti de politie rutiera, care s-au prezentat la sediul subunitatii. Din cercetarile efectuate de politisti, a rezultat faptul ca Arcadie Borcan (21 de ani), din Vicovu de Sus, care se afla la volanul unui autoturism marca Audi 80, inmatriculat la Roma cu numarul 5-E-1139, a acrosat un faeton, condus de Florin Cristinel L. (20 de ani), care circula din sens opus. In urma impactului a rezultat ranirea usoara a lui Grigore Mugurel L. (27 de ani), pasager in atelaj, si a conducatorului autoturismului, precum si moartea calului.
Avand in vedere faptul ca soferul masinii si pasagerul din atelaj se aflau la spital, echipajul s-a urcat in masina cu intentia de a ajunge sa interogheze victimele. In momentul in care au ajuns la trecerea la nivel cu calea ferata, situata la intersectia strazilor Piata Unirii cu Calea Bucovinei, au constatat ca semnalul luminos era in functiune, iar, pe ambele sensuri de circulatie, erau oprite cateva autoturisme. Unul dintre agentii de politie, potrivit dispozitiilor legale in vigoare, referitoare la deplasarea in regim de urgenta a autovehiculelor apartinand Politiei, a pus in functiune sistemul acustic si luminos al autoturismului, a redus viteza si, dupa o asigurare prealabila, a traversat calea ferata.
In timp ce se afla in zona spitalului, a fost ajuns din urma de un autoturism de teren, care i-a blocat brusc sensul de mers, pentru a nu se mai putea deplasa.

I-a luat la controlat

Comunicatul Politiei Romane mai precizeaza ca, la volanul autoturismului de teren, se afla deputatul Aurel Olarean, care i-a somat pe agentii de politie rutiera sa coboare si sa se supuna unui control pe care dorea sa-l efectueze. Politistii i-au spus ca se grabesc sa afle starea de sanatate a victimelor si sa ajunga in timp util la locul comiterii accidentului, rugandu-l respectuos sa deblocheze sensul de mers si sa le permita continuarea deplasarii. Zis si facut. Deputatul i-a lasat sa plece, dar s-a dus, impreuna cu consilierul Ilie Babalean si subcomisarul Ciobica George, ofiter in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (care nu avea nici competenta sa participe la un astfel de control si nu se afla in timpul orelor de program) la sediul Politiei Municipiului Radauti.
Ofiterul de politie i-a condus pe acestia in camera ofiterului de serviciu, unde consilierul Babalean a inceput sa filmeze in timp ce deputatul adresa intrebari personalului de serviciu. Intre timp, a sosit si ofiterul de serviciu care le-a cerut o delegatie din care sa rezulte dreptul de a efectua control si a filma in interiorul subunitatii.
Deputatul i-a aratat legitimatia de parlamentar si luand camera din mainile consilierului a inceput sa filmeze injurandu-i pe politisti si amenintandu-i ca va schimba personal conducerea subunitatii.

Audierea cu cantec

Dupa o vreme s-a potolit si a hotarat sa se duca la locul accidentului, unde le-a cerut anchetatorilor sa se supuna unui test pentru stabilirea alcoolemiei si sa dea cate o declaratie scrisa, referitoare la imprejurarile in care s-a comis accidentul, selectand totodata martori din randul cetatenilor.
Ulterior, deputatul, insotit de suita, s-a dus din nou la sediul politiei, de unde l-a sunat pe Arcadie Borcan pe telefonul mobil, cerandu-i sa nu dea nici o declaratie politistilor. Toate aceste lucruri au fost confirmate, potrivit comunicatului IGPR, de catre politistul care se afla la Postul de Politie Horodnic. Telefonul a fost dat in timpul audierilor, iar in urma apelului, autorul accidentului a rupt declaratia pe care o scria, transmitandu-i politistului ca nu va mai da nici o declaratie decat in fata deputatului. Toata tarasenia s-a terminat in jurul orei 3.00 a noptii de vineri spre sambata, cand deputatul s-a decis sa plece acasa.

Manifestari adiacente lumii interlope

Comportamentul deputatului PD este incriminat, intr-un ziar local, chiar de catre presedintele PD Suceava, Eugen Uricec, care-l acuza pe Aurel Olarean de manifestari adiacente lumii interlope. "Consider ca nu este nimic surprinzator in ceea ce s-a intamplat in seara zilei de 12 august 2005, ora 22.10, la sediul Politiei Radauti, pentru ca manifestarile domnului Aurel Olarean in decursul timpului tin de zona unui comportament dubios, adiacent lumii interlope. (...) Partidul Democrat nu accepta compromisuri si considera ca tot ceea ce a intreprins domnul Aurel Olarean, in seara de 12 august a.c., este o actiune personala care a lezat in mod nepermis imaginea partidului. In consecinta, ca presedinte al PD Suceava, dezaprob manifestarile ilegale ale domnului Aurel Olarean din ziua de vineri, din sediul Politiei Radauti si consider ca aceste acte reprobabile vor fi subiect de dezbatere in cadrul forurilor abilitate ale PD", a mai spus Eugen Uricec.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.