Incepand de luna viitoare, si pana in decembrie 2007, tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor creste trimestrial in medie cu 5%-7%. Aceasta masura a fost aprobata de Executiv pentru evitarea unei crize in sistemul feroviar. Masura va c
Incepand de luna viitoare, si pana in decembrie 2007, tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor creste trimestrial in medie cu 5%-7%.
Aceasta masura a fost aprobata de Executiv pentru evitarea unei crize in sistemul feroviar. Masura va conduce la echilibrarea financiara a operatorilor feroviari de calatori si la cresterea capacitatii acestora de a plati tarifele de utilizare a infrastructurii feroviare.
STRATEGIE. Tarifele de transport feroviar de calatori sunt controlate de Ministerul Transporturilor si nu pot fi modificate de operatorii de transport fara aprobarea Guvernului. Pentru operatorii de calatori, politica tarifara actuala prevede numai dreptul de a ajusta tarifele stabilite de Guvern cu rata inflatiei, atunci cand aceasta depaseste o valoare de 5% fata de data ultimei corectii. De asemenea, va fi elaborata o noua strategie de plata a serviciilor publice sociale, diferentiata in functie de categorie. Trenurile personale vor fi sustinute in continuare prin contracte cu statul pentru plata serviciilor publice, iar trenurile intercity si internationale vor avea o subventie cat mai redusa, aproape zero.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.