Persoanele care au aflat cu surprindere ca nu pot primi un credit din cauza ca figureaza ca restantieri in rambursarea unui credit pot sa solicite biroului o ""situatie a inscrierilor"". Din acel document, clientul bancii afla numele bancii care l-a
Persoanele care au aflat cu surprindere ca nu pot primi un credit din cauza ca figureaza ca restantieri in rambursarea unui credit pot sa solicite biroului o ""situatie a inscrierilor"". Din acel document, clientul bancii afla numele bancii care l-a raportat biroului ca avand o intarziere mai mare de 30 de zile, fraudulent sau cu declaratii avand inadvertente. In fiecare an, prima solicitare este gratuita, cea de-a doua fiind taxata cu 37.000 lei. Daca demonstreaza bancii care l-a ""parat"" ca transmiterea datelor a fost eronata, aceasta este obligata sa rectifice informatiile. Pana acum biroul a primit 1.200 de cereri din partea persoanelor fizice care au vrut sa-si consulte situatia financiara.
DATORNICI. Numarul de persoane recenzate cu restante curente la Biroul de Credit a ramas constant in ultimele trei luni, la aproape 160.000. Suma totala a restantelor curente se ridica la aproape 34 de milioane de euro, 90% fiind pentru creditele in lei. Numarul total al persoanelor ""recenzate"", care au intarziat cu mai mult de 30 de zile macar o data cu plata creditelor se ridica la 600.000. Biroul de Credit acopera cu date privind restantierii peste 95% din piata finantarilor pentru persoane fizice, primind informatii de la 18 banci si o societate de credit. Faza a doua a proiectului, inceputa deja, cuprinde raportarea datelor pozitive. Astfel, clientii seriosi vor putea lua credite mai usor. Pana acum societatea a emis peste 2 milioane de rapoarte de credit. Cea mai mare datorie restanta a unui client, persoana fizica, inregistrata de Biroul de Credit se ridica la 198.000 de dolari. Finantarea a fost acordata printr-un card de credit, iar intarzierea la plata se intinde pe 180 de zile. La imprumuturile in euro, recordul se ridica la 133.000 de euro si reprezinta tot o finantare accesata printr-un card de credit. In moneda nationala, restanta maxima este de 480.000 lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.