Ideea liderului FDR, Petre Roman, de creare a unui Pol Social de stanga ca reactie la actuala guvernare de dreapta, nu-i este pe plac liderului PSD, Mircea Geoana, daca aceasta ar presupune diluarea PSD. "Avem un interes deosebit in coagularea acesto
Ideea liderului FDR, Petre Roman, de creare a unui Pol Social de stanga ca reactie la actuala guvernare de dreapta, nu-i este pe plac liderului PSD, Mircea Geoana, daca aceasta ar presupune diluarea PSD. "Avem un interes deosebit in coagularea acestor forte de stanga in jurul PSD-ului, de a coagula de exemplu intelectualitatea de stanga, care la acest moment nu se simte reprezentata. A crea insa o suprastructura de stanga in care sa se poata dilua PSD-ul este o himera politica", a spus Geoana, in urma cu doua zile.
Potrivit acestuia, o astfel de constructie politica nu se potriveste Romaniei. "O astfel de structura se potriveste de exemplu Italiei, unde sunt mai multe formatiuni mai mici de stanga si care au nevoie de un Romano Prodi. Un astfel de model nu se potriveste insa Romaniei", a adaugat Geoana. La inceputul saptamanii, alti doi deputati ai PSD au prezis ca modelul maslinului pe care vor sa-l impuna Roman si Ion Iliescu nu va prinde printre pesedisti. In replica, liderul Forta Democrata, a declarat ieri ca reactiile pesedistilor sunt "mult prea bruste". "Nu ne propunem sa impunem nimic nimanui. Problema este daca PSD vrea sau nu sa construim acest pol social pentru a deveni alternativa la actuala putere de dreapta. Este o chestiune care... eu inteleg ca in momentul acesta poate ca apare ca o constructie de aliante, de fuziuni, de persoane. Nu este asa. Nu este deloc asa", a mai spus Roman, adaugand ca aceste declaratii nici nu il surprind, nici nu il deranjeaza. In alta ordine de idei, Petre Roman a aratat ca "nu se pune problema" ca senatorul PSD Ion Iliescu sa intre in Forta Democrata. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.