Mentorul meu si cel care a fost pe departe cel mai erudit jurnalist neaos la "extrafotbal", dar si cel mai generos prieten al ziaristilor sportivi tineri, normal, in cazul celor cu potenta in acele momente de restriste, si il numesc pe Romeo Vilara,
Mentorul meu si cel care a fost pe departe cel mai erudit jurnalist neaos la "extrafotbal", dar si cel mai generos prieten al ziaristilor sportivi tineri, normal, in cazul celor cu potenta in acele momente de restriste, si il numesc pe Romeo Vilara, acolo, din ceruri, rade de se prapadeste! Ne reamintim vorbele lui hade, rostite in momentele de mare tensiune: "Daca este seceta, hai sa organizam un concurs de atletism, ca ne-am scos!". Ei, bine, sub spectrul acestui hatar al naturii in "ovalul magic", ploaia, pigmentata cu rafale de vant, s-a desfasurat si cea de-a cincea zi a Mondialelor de atletism, care se incheie peste doua zile la Helsinki. Zi din calendarul de pus in rama pentru delegatia noastra. Si nu altceva, dar dupa ce a imbunatatit recordul olimpic in ceea ce priveste cea mai importanta performanta obtinuta de vreun tricolor la masculin, a venit vremea ca acelasi Marian Oprea sa se vare in istorie ca initiator al unei medalii in intrecerile mondiale. Cum nu ducem lipsa de carcotasi, se va invoca "tinuta" metalului. Doar bronz! Teoretic, elevul emeritei Doina Anton era obligat la aur. Un sezon de senzatie, cu un singur esec: locul doi la reuniunea de la Stockholm, de acum doua saptamani. "Strutul" si-a tavalit toti adversarii! Numai ca, in tara vecina Finlandei, s-a si accidentat, resimtind o durere surda in calcaiul drept. Ca acum patru ani, cand tot din ultima incercare devenea lider al lumii la juniori. In Chile. Cu doua infiltratii la activ, hidrocortizon miercuri seara si Dumnezeu mai stie ce unguente si "lichide" a mai bagat doctorul Adriana Limona in "siringa" binefacatoare ieri dimineata (bineinteles totul fiind parafat de staff-ul IAAf ca legal), pitesteanul spera sa poata executa o singura incercare cu care sa-si demoralizeze rivalii. N-a fost sa fie! Doar 17,17 m! Strangand din dinti, Marian si-a dus crucea pana la capat! Si nu oricum! A sasea saritura i-a adus locul trei, cu 17,40 m. Loc pe podium, premiera in atletismul romanesc!
Cot la cot cu disputa de la triplusalt, suportand cu stoicism aceiasi stropi reci, vantul perfid, dar si cercul alunecos, discobola Nicoleta Grasu a mai inaintat un loc in ierarhia lumii. Locul sase, anul trecut la JO de la Atena, a cincea pozitie, ieri, la Helsinki. Cu 62,05 m reusiti, la limita, pentru accederea printre primele opt, adica la a treia aruncare, Nico n-a mai "inchis soldul"! S-a bucurat sincer pentru prietena ei, nemtoaica Franka Dietzsch, care s-a incununat cu laurii mondiali. Imbratisarea lor ar putea servi oricand drept clip publicitar pentru "asa da"! Sau mai elegant, "fair-play", secvente care din pacate par desuete in zilele de astazi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.