Distrigaz Nord nu va efectua concedieri colective in urmatorii sapte ani, a anuntat, ieri, directorul general adjunct al companiei, reprezentantul actionarului majoritar E.ON Ruhrgas, Achim Saul, citat de Mediafax. La sfarsitul anului trecut Distriga
Distrigaz Nord nu va efectua concedieri colective in urmatorii sapte ani, a anuntat, ieri, directorul general adjunct al companiei, reprezentantul actionarului majoritar E.ON Ruhrgas, Achim Saul, citat de Mediafax. La sfarsitul anului trecut Distrigaz Nord avea peste 9400 de angajati, comparativ cu numarul intregii divizii paneuropene a E.ON Ruhrgas, de 11.520 de persoane. Potrivit directorului general adjunct al Distrigaz Nord, mentinerea numarului de angajati la Distrigaz pe urmatorii sapte ani se justifica prin programul de investitii pe termen mediu si lung, in valoare totala de circa 200 de milioane de euro. "In ceea ce priveste aceste investitii in reabilitarea si extinderea retelei de distributie a gazelor naturale, vom lucra in regie proprie", a precizat Saul. El a precizat ca numarul personalului se va diminua in mod natural in urmatorii ani. "Nu am finalizat analizele referitoare la necesarul de personal. Acesta s-ar putea micsora pe parcurs. Vom profita de faptul ca unii se vor pensiona, altii vor pleca la alte companii. Va fi o reducere naturala", a spus Saul. Potrivit acestuia, la 1 ianuarie 2006 compania va avea o noua structura organizatorica. "Va aparea o noua divizie organizatorica, de marketing si vanzari, foarte necesara in contextul anuntatelor cresteri de pret la gaz metan din urmatorii ani. Vom organiza seminarii si ateliere de lucru si am prevazut fonduri de 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului informatic si pentru instruirea personalului", a mai spus reprezentantul Distrigaz. Distrigaz Nord a trecut in proprietatea firmei germane la jumatatea acestui an, dupa ce E.ON a a cumparat anterior, de la statul roman, 30% din actiunile societatii pentru 125 milioane euro si a participat cu 178 milioane de euro la o majorare de capital prin care a atins o participatie de 51%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.