Comerciantii bavarezi din localitatea natala a Papei Benedict al XVI-lea, Marktl-am-Inn, ofera din ce in ce mai multe produse legate de persoana acestuia, de la bere pana la carnatii Ratzinger. In micul targ de la frontiera cu Austria, unde fundalul
Comerciantii bavarezi din localitatea natala a Papei Benedict al XVI-lea, Marktl-am-Inn, ofera din ce in ce mai multe produse legate de persoana acestuia, de la bere pana la carnatii Ratzinger. In micul targ de la frontiera cu Austria, unde fundalul sonor este asigurat de clopotele bisericii si cotcodacitul gainilor, vitrinele au in comun fotografiile si articolele despre Suveranul Pontif, relateaza AFP, citata de Mediafax.
Produsul care se bucura de cel mai mare succes in prezent este fara indoiala "Papstbier" sau berea Papei, care se vinde in pachete de cate patru sticle sau la bidon de doi litri. Fabricata de braseria Weideneder dintr-un sat vecin si cu o tarie de 5,5 grade, berea se vinde pana si la florarie.
La brutaria Leukert se vand produse in forma de mitra, "painea Vaticanului" si "Papsttortchen", prajituri patrate cu crema de ciocolata, decorate cu o cruce. O alta patiserie ofera un produs asemanator, care se numeste insa "Benedikttorte" si este decorata cu simbolul "B XVI". Vanzatoarea de preparate din carne Renate Alber isi lauda carnatii Ratzinger, in timp ce concurenta vinde "Pilgerwurst", carnatii pelerinului.
Pe aceeasi strada, aceea pe care locuieste preotul parohiei, doua buticuri de suveniruri propun brichete, figurine de ceara, lumanari, sticlute cu apa sfintita, postere, pachete de tamaie, port-chei, cruci, medalioane, degetare, farfurii etc, cu efigia Papei. La standul cu obiecte de cult de la intrarea in hanul Oberbrau, poate fi cumparata o carte de bucate cu retete bavareze apreciate de Benedict al XVI-lea. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.