ProCinema a programat, de la orele 17.00, pelicula "Cariera de politician", inspirata de romanul "All the King's Men" al lui Robert Penn Warren. Filmul este povestea ascensiunii unui politician, Willie Starks (Broderick Crawford) pornit dintr-un obsc
ProCinema a programat, de la orele 17.00, pelicula "Cariera de politician", inspirata de romanul "All the King's Men" al lui Robert Penn Warren. Filmul este povestea ascensiunii unui politician, Willie Starks (Broderick Crawford) pornit dintr-un obscur scaun de conducator de comitat rural si ajuns in lumina reflectoarelor politicii inalte. Insa, in acest lung drum, politicianul si-a pierdut inocenta si idealurile inceputului si a ajuns la fel de corupt ca toti predecesorii sai. Din aceasta poveste nu lipseste si o dragoste duplicitara, politicianul impartindu-si dragostea intre una din colaboratoarele sale si o jurnalista ce l-a ajutat sa ajunga faimos. Filmul a fost un succes la vreamea sa, obtinand trei Oscaruri - pentru cel mai bun actor in rol principal (Broderick Crawford), cea mai buna actrita in rol secundar (Mercedes McCambridge) si cel mai bun film (Robert Rossen) si nu mai putin de patru Globuri de Aur (pentru aceiasi actori si regizor).
De la orele 20.00, la HBO va puteti delecta cu o comedie frantuzeasca, "Placerea e de partea mea" (Tout le plaisir est pour moi). Dupa ce face dragoste cu iubitul sau, Louise (Marie Gillain) observa ca ceva crucial i-a disparut din viata. Louise, care se conduce dupa principiul "ce-i in gusa-i si-n capusa, se lupta sa se simta din nou fiinta sexuala vizitand un terapeut sexual, un ginecolog, un vraci African si incercand tot felul de practici si jucarii sexuale. Degeaba. Ca si cand si-ar fi pierdut doar cheile de la masina, Louise isi exprima deschis frustrarile in fata prietenilor, a familiei si ii face pe acestia sa-si rejudece propria lor viata sexuala, intr-o maniera pe care pana acum nu o mai facusera. Aceasta comedie - evident - frantuzeasca examineaza felul in care barbatii si femeile isi exprima sau reprima dorintele si cum impulsuri sexuale influenteaza dragostea si fidelitatea. In cele din urma, fimul reuseste sa fie o poveste de dragoste si nu o farsa simplista.
Tot la Procinema, de la orele 22.00, a fost programata drama romantica "Clubul Playa", filmul cu care cunoscutul rapper Ice Cube debuteaza ca regizor. In putinele clipe libere cand nu se ocupa de fiul ei si nu se straduieste sa-si castige existenta, Diana (Lisa Raye) viseaza sa ajunga jurnalista de televiziune. Hotarata sa se descurce si sa-si termine studiile, se angajeaza ca dansatoare de striptease la The Players Club, un local cu pretentii al carui proprietar e un individ dubios poreclit Dollar Bill. Adoptand numele de scena Diamond, Diana devine una dintre dansatoarele care atrag cei mai multi clienti, dar pentru ea aceasta profesie nu e decat o solutie temporara. Nu la fel stau lucrurile cu Ronnie (Chrystale Wilson) si Tricks (Adele Givens), ale caror ambitii au palit in lumina artificiala a clubului. Diana invata insa repede de cine trebuie sa se fereasca si cu cine sa se poarte cu manusi, caci lumea cluburilor de noapte e asemenea unui bazin in care colcaie rechinii. Singurul om in care are Diane incredere este Blue (Jamie Foxx), un tanar DJ, care are si el aspiratii diferite de mediul in care deocamdata e nevoit sa traiasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.