Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a numit, prin ordin, persoanele delegate sa ocupe pentru 30 de zile functia de procuror sef adjunct la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) si de procuror genera
Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a numit, prin ordin, persoanele delegate sa ocupe pentru 30 de zile functia de procuror sef adjunct la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) si de procuror general adjunct la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Potrivit Mediafax, la DIICOT, in locul Gratianei Isac a fost delegat ca procuror sef adjunct Doru Ioan Cristescu, de la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, informeaza surse judiciare. Momentan, nu a fost desemnata nici o persoana care sa asigure interimatul functiei detinute de fostul sef al DIICOT, Gheorghe Muscalu.
Mircea Ioan Zarie a fost delegat procuror general adjunct la PNA, in locul procurorului general adjunct demisionar Gheorghe Suhan. In momentul de fata, al doilea post de procuror general adjunct la PNA este vacant, dupa revocarea din functie a lui Adrian Horia Miclescu. Mircea Zarie este procuror in cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, declara marti ca posturile vacante la PNA si DIICOT vor fi ocupate in urma unei selectii, pentru a oferi oricarui procuror din tara sansa sa fie admis in structura acestor institutii. Ministrul a explicat ca a ales aceasta varianta de ocupare a posturilor vacante pentru a da sanse egale tuturor procurorilor din tara, in conformitate cu dispozitiile legale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.