Fara prezenta simbolica a lui Traian Basescu, care a preferat sa ramana la mare, meciul Rapidului de la Vaslui a debutat cu lupte de strada intre suporterii celor doua echipe. In fata statuii lui Stefan cel Mare, fanii s-au batut ca-n filme: pumni, p
Fara prezenta simbolica a lui Traian Basescu, care a preferat sa ramana la mare, meciul Rapidului de la Vaslui a debutat cu lupte de strada intre suporterii celor doua echipe. In fata statuii lui Stefan cel Mare, fanii s-au batut ca-n filme: pumni, picioare si sticle in cap. Surclasati numeric, giulestenii s-au refugiat in barul unui hotel, dar vasluienii au inconjurat imobilul si doar interventia jandarmilor a reusit sa potoleasca agitatia. Bilantul unei batalii scurte, dar intense: doi moldoveni in spital si zeci de arestari din ambele tabere. Rapidistii au sustinut ca incidentele au fost incepute de niste fani bucuresteni care nu fac parte oficial din galeria condusa de Gigi Corsicanu si care s-au deplasat la Vaslui pe cont propriu. La randul lor, moldovenii s-au consolat dupa meci, in ciuda infrangerii pe teren, cu cei 1000 de litri de vin oferiti de Corneliu Bichinet, presedintele CJ Vaslui.
Un meci urat
Previziunile sumbre ale lui Panduru dinaintea partidei s-au adeverit din plin pe teren. FC Vaslui a aratat ca o echipa descentrata, cu jucatori care au evoluat pentru prima oara impreuna si in care doar Claudiu Raducanu reprezinta un semn de speranta. De partea cealalta, Rapidul a parut ca a invatat ceva din sezonul trecut, in care a fost penibila in fata echipelor mici, si s-a miscat destul de bine in prima repriza. Buga si Maftei au ratat doua oportunitati mari de a marca, insa privilegiul golului i-a revenit lui Romeo Stancu, care a reluat cu o lovitura de cap centrarea perfecta a lui Badoi. Vasluienii nu au fost in stare sa echilibreze partida, zbaterile dezarticulate ale lui Raducanu, bara lui Torok sau gafele lui M. Constantin fiind prea putin pentru o echipa din primul esalon. Dincolo de toate acestea, impresia generala a fost ca meciul de la Vaslui a gasit cele doua echipe nepregatite pentru noul sezon.
Panduru, neschimbat
Basarab Panduru, antrenorul Vasluiului, a fost, dupa meci, la fel de agresiv ca de obicei. "Daca cineva crede ca poate face mai mult decat mine sa spuna si ii las locul. Inca de la inceput anunt fanii din Vaslui ca, atat timp cat au incredere in mine, voi ramane antrenor al echipei. Nu am venit aici ca sa fiu injurat de suporteri si ei pot sa fie siguri ca, atat timp cat va sta Panduru pe banca tehnica, in teren vor intra cei mai buni jucatori. Am avut patru absente importante, iar trei jucatori mi-au venit in urma cu trei zile", a declarat "Pandi". Acesta si-a felicitat jucatorii pentru prestatie. "Pentru prima data imi felicit jucatorii cand pierd, pentru ca s-au batut, s-au daruit. Daca in cinci etape avem patru puncte, este un lucru mare", a profetit Panduru, care a precizat ca abia intr-o luna isi va pune amprenta pe echipa. De partea cealalta, Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, s-a aratat nemultumit de prestatia elevilor sai. "Am inscris din prima repriza, iar in cea de-a doua ne-am inchis pentru ca am tinut cu orice pret sa castigam. Am trait acelasi scenariu si la Iasi, anul trecut. A fost un spectacol si, chiar daca am castigat, nu sunt multumit, dar sunt convins ca vom avea si meciuri frumoase", a spus Lucescu. In alta ordine de idei, Adrian Porumboiu, finantatorul moldovenilor, a atacat LPF dupa ce rapidistii au contestat dreptul de joc al lui Jovanovic si Nivaldo. "Ciripitorii de la LPF i-au spus lui Zotta ca strainii nostri n-ar avea drept de joc. Este dezolant ceea ce s-a intamplat, este o magarie si o mizerie fara margini din partea Rapidului in cardasie cu LPF, cu exceptia lui Dragomir", a afirmat Porumboiu, care a sustinut ca daca stia i-ar fi introdus in teren pe cei doi indiferent de consecinte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.