Incepand de astazi si pana pe 14 august, Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe organizeaza cursurile scolii de vara la care vor participa 100 de elevi si profesori romani din Transnistria, inform
Incepand de astazi si pana pe 14 august, Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe organizeaza cursurile scolii de vara la care vor participa 100 de elevi si profesori romani din Transnistria, informeaza un comunicat al MAE. Programul se axeaza pe trei componente: mediatizarea situatiei comunitatii romanesti din regiunea transnistreana, deschiderea de punti de comunicare in cadrul intalnirilor cu reprezentanti ai statului roman si ai societatii civile, precum si cunoasterea realitatilor romanesti. De asemenea, maine, la Centrul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Romanii de Pretutindeni de la Crevedia va avea loc un seminar cu tema "Respectarea drepturilor omului", la care vor participa reprezentanti ai scolilor cu predare in limba romana din Transnistria, ai MAE, ai societatii civile si mass-media. Proiectul se inscrie in cadrul programului ARC, derulat de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni in colaborare cu Centrul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Romanii de Pretutindeni, ce are ca scop stabilirea de contacte directe intre romanii din tara si etnicii romani aflati in afara granitelor. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.