Patru deputati liberali au initiat un proiect de lege privind sprijinirea mamicilor, prin care se stabileste un plafon minimal de 85% din salariul mediu brut pe economie pentru mamele care au un venit mai mic sau egal cu aceasta suma. Proiectul a fos
Patru deputati liberali au initiat un proiect de lege privind sprijinirea mamicilor, prin care se stabileste un plafon minimal de 85% din salariul mediu brut pe economie pentru mamele care au un venit mai mic sau egal cu aceasta suma. Proiectul a fost depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, iar initiatorii sai sunt Cornel Popa, Relu Fenechiu, Catalin Micula si Cristian Boureanu. Cei patru liberali propun neplafonarea indemnizatiei pentru mamele care au un salariu mai mare decat salariul mediu brut pe economie, urmarindu-se stabilirea unei indemnizatii de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni, anterioare primei zile de concediu medical. Unul dintre initiatori, deputatul Catalin Micula a explicat ieri, intr-o conferinta de presa, ca ceea ce diferentiaza acest proiect de initiativa pe aceeasi tema a Ministerului Muncii este stabilirea unui cos lunar al copilului, pentru mamele care doresc sa revina la serviciu mai devreme de perioada de doi ani de concediu maternal prevazuta de lege, care sa echivaleze cu valoarea salariului minim brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Cosul nou-nascutului ar urma sa fie evaluat la o medie de 3,1 milioane lei vechi lunar, acesta fiind plafonul minim de la care se va porni calculul, a precizat deputatul PNL Catalin Micula. Semnatarii initiativei legislative doresc eliminarea "nedreptatilor instituite de guvernarea PSD" prin care mamele care nu aveau nici un venit nu erau sustinute iar cele care aveau un venit mai mare decat salariul mediu pe economie erau "pedepsite", chiar daca acestea contribuisera proportional la buget.
Liberalii doresc ca proiectul de lege sa intre in dezbaterea Parlamentului pana la adop-tarea Bugetului de stat pe 2006. (O.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.