Confruntarea dintre fortele politienesti si ale armatei si masa de manifestanti despre care am mai scris s-a petrecut abia ieri, spre orele serii. 30.000 de soldati, politisti si oameni ai serviciilor speciale au fost mobilizati, dar in ce priveste p
Confruntarea dintre fortele politienesti si ale armatei si masa de manifestanti despre care am mai scris s-a petrecut abia ieri, spre orele serii. 30.000 de soldati, politisti si oameni ai serviciilor speciale au fost mobilizati, dar in ce priveste pe manifestanti nimeni nu stie numarul colonistilor din Cisiordania care in tot cursul zilei de ieri s-au indreptat spre Shderot, precum e greu de apreciat numarul israelienilor potrivnici evacuarii, care au raspuns chemarii de a marsalui spre Gaza. Dupa cateva zile de tratative, se pare ca s-a ajuns la un compromis, numai ca fiecare parte l-a intrepretat diferit: Politia a permis doar catorva mii de manifestanti sa participe la adunarea de protest de la Shderot. Cu conditia ca manifestantii sa nu incerce sa se strecoare in coloniile din Gaza. Benzi Liberman, seful colonistilor, spune ca nici nu s-a discutat limitarea numarului manifestantilor. Pentru nimeni nu-i un secret ca scopul manifestatiei era sa creeze conditii pentru cat mai multi dintre manifestanti de a trece granita, in Gaza. Dupa mitingul de la Shderot, manifestantii s-au indreptat spre Ofakim, un alt orasel din sudul Israelului, unde au inoptat.
Cvartetul, (Uniunea Europeana, Statele Unite, Rusia si ONU), urmareste cu atentie evenimentele. Trimisul sau special, James Wolfenson, alearga acum intre Ierusalim, Ramallah si Gaza, cu sarcina speciala de a definitiva soarta nu a colonistilor sau a palestinienilor, ci a... caselor, fermelor si intreprinderilor evreiesti care vor fi evacuate. Mai precis, ce se va face cu mormanele de moloz, beton, fier-vechi si materialele de constructie ramase dupa demolare. Mohammed Dahlan, seful securitatii palestiniene din Gaza, refuza solutia ca tot molozul sa fie ingropat in nisipurile Gazei. Toata lumea are probleme, singurii care isi continua viata siguri pe forta ce-o reprezinta, sunt palestinienii Hamas.
Ei au organizat o nunta colectiva in care si-au unit destinele 226 de perechi intr-o singura ceremonie religioasa. Sa le fie cu noroc, si... fara atentate!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.