Peste 90% dintre romani sunt destul de multumiti si foarte multumiti de modul in care au actionat armata si presa in problema inundatiilor, in timp ce doar 20% au aplaudat interventia politicienilor la acest capitol. Astfel, 92% dintre subiecti s-au
Peste 90% dintre romani sunt destul de multumiti si foarte multumiti de modul in care au actionat armata si presa in problema inundatiilor, in timp ce doar 20% au aplaudat interventia politicienilor la acest capitol. Astfel, 92% dintre subiecti s-au declarat destul de si foarte multumiti de actiunile armatei in criza inundatiilor, 85% au apreciat actiunile mass-media, iar interventia presedintelui Traian Basescu a fost salutata de 69% dintre cei chestionati. Actiunile premierului Calin Popescu Tariceanu au multumit doar 45% dintre cei chestionati, in timp ce acelea ale membrilor Guvernului au satisfacut doar 36% dintre subiecti. In preblema inundatiilor cel mai prost s-au prezentat senatorii si deputatii, care au multumit doar 20% dintre repondenti.
Spaima preturilor
Cea mai mare temere a populatiei este cresterea preturilor, 84% dintre subiecti declarandu-se foarte sau in mare masura speriati de o astfel de posibilitate. Romanii mai sunt ingrijorati si de coruptie (80% in mare si in foarte mare masura), in timp ce saracia si inundatiile inspaimanta 78%, respectiv 68% dintre cei chestionati. Cei mai putini dintre romani - 43% se tem de izbucnirea unui razboi in zona, iar 27% de eventualitatea pierderii locului de munca.
Viata, la fel ca in 2004
De altfel, 43% dintre cei chestionati sustin ca viata lor in prezent este la fel, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce 36% dintre subiecti apreciaza ca traiesc mai rau. Doar 5% spun ca viata lor este mult mai rea si numai 2% apreciaza ca duc o viata mai buna decat cea de anul trecut. In schimb, romanii cred ca economia va suferi o usoara scadere (36%), in timp ce 34% sustin ca situatia economica va fi la fel. Procentul celor care cred intr-o usoara crestere este de 14%, iar doar 16% spun ca economia va decade puternic. Armata si Biserica continua sa ocupe primele locuri in preferintele romanilor. Aproximativ 87% dintre subiecti au incredere multa si foarte multa in Biserica, iar 77% in Armata. In mass-media se incred circa 61% dintre cei chestionati, in timp ce presedintia se bucura de increderea a 50% dintre subiecti. Pe ultimele locuri se situeaza Justitia (30%). Guvernul (27%), Sindicatele (24%) si Parlamentul (21%).
Posturile si ziarele locale, in top
TVR ofera pentru 27% dintre cetateni cele mai multe informatii despre ceea ce se intampla zilnic in tara si lume, iar PRO TV pentru 24% dintre subiecti. Aproximativ 22% dintre romani apreciaza in acest sens Antena 1, iar 17% postul Realitatea TV. Radio Romania Actualitati este postul de radio care ofera cele mai multe informatii pentru 34% dintre romani, in timp ce posturile locale sunt preferate de 28% dintre cetateni. Ziarele locale se afla pe primul loc la capitolul informatii, ele fiind apreciate de 36% dintre cei chestionati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.