Romania, unul dintre principalii aliati ai SUA in campania mondiala antiterorista, a gazduit, intre 19 iulie si 2 august, exercitiul militar comun romano-american ROMEX-05. Am plecat la drum nerabdatoare sa aflu in ce consta un exercitiu militar

Romania, unul dintre principalii aliati ai SUA in campania mondiala antiterorista, a gazduit, intre 19 iulie si 2 august, exercitiul militar comun romano-american ROMEX-05.

Am plecat la drum nerabdatoare sa aflu in ce consta un exercitiu militar romano-american. Era primul astfel de eveniment la care luam parte. Stiam ca 1.500 de militari americani din fortele terestre si aeriene vor veni in Romania si ca se vor antrena la Babadag si la Kogalniceanu, alaturi de 500 de militari romani din fortele terestre, aeriene si navale.
IN AER. In drum spre Babadag, am oprit la Kogalniceanu, la aeroportul militar, unde ne asteptau sase avioane A-10. Patru dintre ele urmau sa-si ia zborul sub privirile curioase ale celor cativa jurnalisti sositi pe pista si supravegheati indeaproape de locotenentul Kristin Morrow, una dintre fetele de la Centrul de presa al exercitiului. Am asteptat, rabdatori, ca pilotii sa se pregateasca. Dupa aproximativ o ora, avioanele si-au luat zborul. Unul cate unul. ""A-10, ne-a spus un pilot ramas la sol zboara la altitudine joasa si cu viteza redusa.""
Am parasit aeroportul cu gandul ca, data viitoare, nu voi mai scapa ocazia sa urc in cabina unui A-10. Insotiti de Kristin am plecat inspre Babadag. Pe o scurtatura prafuita. Nu vedeam la doi metri in fata noastra. Doar porumbul si buruienile de pe marginea drumului pareau clare si intregi.

PREGATIRE. Fiecare militar isi pregatea cu constiinciozitate armamentul din dotare


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.