Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, s-a lansat ieri, intr-o serie de acuze extrem de dure la adresa presedintelui Traian Basescu, pe care il considera direct implicat in criza din Alianta PNL-PD si mai ales din interiorul formatiunii libera
Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, s-a lansat ieri, intr-o serie de acuze extrem de dure la adresa presedintelui Traian Basescu, pe care il considera direct implicat in criza din Alianta PNL-PD si mai ales din interiorul formatiunii liberale. "In Traian Basescu zace un sef de trib care-si devoreaza prietenii. Cu Traian Basescu mai bine esti dusman decat prieten! Vine, plange pe urmarul tau si te gateste la cina", a sustinut Nastase, intr-un interviu acordat ieri A.M. Press. In opinia sa, "oricine se uita cu detasare" la evenimentele poltice din ultima perioada sesizeaza ca, in interiorul Aliantei s-a incercat o revolutie "oranj" - prin incercarea de impunere a lui Theodor Stolojan - care sa duca la alegeri anticipate. "Acum, daca au aparut evenimente nefericite legate de inundatii, a fost pus in aplicare un plan nou - sa-i zicem planul B- prin care sa fie subminat Guvernul Tariceanu din interior. Mai exact, s-a incercat un export de revolutie in PNL", a apreciat presedintele executiv al PSD. In context, Nastase a sustinut ca gestul Monei Musca de a-si da demisia din fruntea ministerului Culturii este un gest pur politic care are ca scop destabilizarea liberalilor. "Gestul lui Ionut Popescu, unul din pupilii lui Theodor Stolojan trebuie judecat in acelasi context", a continuat Nastase. El l-a mai acuzat pe seful statului ca este "un maximalist", Basescu nerezolvand o criza, ci producand una noua, mai mare, "Astfel incat criza initiala sa nu mai fie observata". Liderul PSD a mai sustinut ca prin anticipate, nu se urmareste de fapt consolidarea majoritatii parlamentare a Aliantei, care in opinia lui Nastase exista, ci se doreste crearea unei majoritati prezidentiale. "Un fel de partid unic, mai tensionat decat PNL-ul si mai docil decat PD-ul", a continuat liderul pesedist. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.