Pentru a ajuta numeroasele victime ale inundatiilor care s-au abatut asupra Romaniei in aprilie si iulie, Guvernul elvetian a trimis materiale de prim ajutor in regiunile cele mai incercate si a finantat cu 220.000 de franci elvetieni programele de u
Pentru a ajuta numeroasele victime ale inundatiilor care s-au abatut asupra Romaniei in aprilie si iulie, Guvernul elvetian a trimis materiale de prim ajutor in regiunile cele mai incercate si a finantat cu 220.000 de franci elvetieni programele de urgenta si post-urgenta puse in practica de partenerii elvetieni si locali. De asemenea, Elvetia va trimite saptamana aceasta 15 tone de ratii alimentare, un camion-cisterna cu o capacitate de 5.000 litri, 10 grupuri electrogene, 5 motopompe si 1.500 veste impermeabile, precum si material medical de prima necesitate. Cea mai mare parte a acestor ajutoare provine din stocurile armatei elvetiene si vor servi, in primul rand, la asistenta imediata a regiunilor inundate, dar si la reaprovizionarea stocurilor din Romania, pentru intarirea capacitatilor de raspuns in caz de noi inundatii.
Ca urmare a intemperiilor si a cresterii apelor din luna aprilie, Elvetia a luat imediat mai multe masuri pentru a ajuta populatia din regiunile cele mai greu incercate. Autoritatile elvetiene au sustinut un program pus in practica de HEKS (Opera de ajutor a bisericii evanghelice din Elvetia), in parteneriat cu un ONG local, pentru distribuirea apei potabile si a truselor de prim-ajutor. In plus, a trimis in regiunea Timisoara un expert in asanarea apei, pentru a lansa un program de regenerare a puturilor. Totodata, Guvernul elvetian a initiat un program de reparare a aproximativ 40 de case in satul Cruceni, ai caror beneficiari sunt persoane in varsta si familii cu multi copii. Costul acestor lucrari se ridica la 280.000 de franci elvetieni, din care 110.000 din partea Agentiei pentru dezvoltare si cooperare din cadrul Departamentului federal al Afacerilor Externe de la Berna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.