Trei persoane au fost diagnosticate cu leptospiroza de medicii buzoieni, una dintre acestea avand chiar complicatii fiindca s-a dus cu intarziere la spital, insa Directia de Sanatate Publica Buzau a informat ca pacientii nu provin din zonele afectate
Trei persoane au fost diagnosticate cu leptospiroza de medicii buzoieni, una dintre acestea avand chiar complicatii fiindca s-a dus cu intarziere la spital, insa Directia de Sanatate Publica Buzau a informat ca pacientii nu provin din zonele afectate de inundatii. In acest an, medicii epidemiologi sunt cu atat mai ingrijorati in privinta cazurilor de leptospiroza cu cat mediul creat de inundatii este prielnic instalarii bolii. Potrivit sefului Directiei de Sanatate Publica Buzau, medicul Celine Toader, pacientii diagnosticati cu leptospiroza, la Buzau, nu provin insa din zonele inundate.Unul dintre bolnavi este pescar si este cunoscut de medicii de la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Buzau, unde a ajuns cu aceeasi afectiune de cel putin patru ori in ultimii ani. Potrivit medicilor, barbatul a facut baie intr-un loc mlastinos in Italia. In cazul celui de-al doilea pacient cu letospiroza, medicii nu au putut stabili cauza imbolnavirii, el fiind inca internat, dar in afara oricarui pericol. Un al treilea bolnav de leptospiroza a fost externat dupa ce a fost tratat de medicii buzoieni, el avand si unele complicatii - respectiv o meningita leptospirotica - aparute pentru ca s-a prezentat la medic cu intarziere. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.