Cel care nu pricepe ca jocul politic in folos personal sau de grup se situeaza mult sub nivelul interesului national este cel care, vai, demonstreaza ca si-a inteles gresit rolul si locul in complicata ecuatie a conducerii maselor. Si, in cazul in sp
Cel care nu pricepe ca jocul politic in folos personal sau de grup se situeaza mult sub nivelul interesului national este cel care, vai, demonstreaza ca si-a inteles gresit rolul si locul in complicata ecuatie a conducerii maselor. Si, in cazul in speta, si-a inteles gresit rolul si locul in titanica intreprindere legata de desprinderea de trecutul comunist, neocomunist si pesedist al acestei tari.
Cel care crede ca a conduce un partid sau un guvern este mai presus de a oferi Romaniei o alta traiectorie istorica nationala si europeana imi pare ca nu cuprinde reala miza a rolului pe care Alianta DA si l-a asumat. Morga, vocea baritonala, eleganta discursului si a verbului, postura si costumele Armani nu tin, din pacate, loc de viziune politica. Prea mica baltoaca a ambitiilor personale nu are cum sa ostoiasca setea de autenticitate moral-politica si de schimbare in bine pe care, vreau sa cred, toti romanii alaturi de cei care sustin actuala putere politica o resimt atat de acut.
Si, l-am aplaudat sincer cand a anuntat ca demisioneaza. Sincer. "Iata un barbat de Stat !", am spus. Penibilul retractarilor m-a readus, insa, cu picioarele pe pamant. Caci, micimea fricilor legate de pierderi de imagine, de pozitie, de postura, de traiectorie a devenit atat de pregnanta prin insasi gestul retractarii, incat cuvintele rostite in argumentatia ulterioara nu le-am mai auzit. Am inteles inca o data ca, in cazul anumitor politicieni, ceea ce ei sunt vorbeste atat de tare incat nu mai poate nimeni auzi ceea ce ei spun! Din barbatul de Stat a ramas doar inteligentul avocat al propriilor neputinte. Din vizionarul care vorbeste despre o Romanie moderna a ramas doar o simulatie. Caci, pentru oricine devine evident ca o Romanie moderna nu poate fi tributara intereselor unei gasti de netrebnici care acum se lafaie in Opozitie si, vai, partial la Putere (!) dupa ce netrebnicii au devalizat banci si si-au ridicat imperii comerciale cu bani furati.
Cine nu intelege ca alegerile anticipate - acum, cand inca nu este prea tarziu, cat inca mai sunt deschise bresele facute la alegerile de anul trecut in sistemul pus la punct de PSD - sunt vitale pentru desprinderea de acest trecut, imi pare ca nu intelege nimic! Haideti sa incercam sa observam ca miza jocului politic in urmatorii patru ani nu este amorul propriu al unui Tariceanu, Basescu, Stolojan sau Stoica. Miza o reprezinta iesirea Romaniei din starea de coma morala in care PSD a adus-o. Miza o reprezinta iesirea de sub tirania dependentelor politico-economice pe care "Iliescu & Co." alaturi de "Nastase Enterprises Ltd." au instaurat-o.
De aceea avem nevoie de anticipate! Avem nevoie de anticipate ca sa oferim sansa Romaniei de a avea un Parlament capabil sa se lupte cu boala si sa purceada la vindecarea tarii. Nu avem nevoie de alegeri ca si frectie la piciorul de lemn al Curtii Constitutionale. Avem nevoie de alegeri anticipate ca si tratament intensiv si de urgenta impotriva cancerului! Acum! Cat, inca, sansele Aliantei DA de a-si consolida o majoritate parlamentara lipsita de compromisuri si compromiteri mai sunt valabile!
Dar, unii ucenici vrajitori nu au inteles. Au incurcat potiunile si au pierdut formulele. Si, intreaga vraja incepe, usor, usor sa se destrame...
Postura noii Puteri, privita la rece, frizeaza ridicolul. Serviciile secrete sunt controlate de oamenii PSD. Curtea Constitutionala este controlata de oamenii PSD. Justitia este controlata de oamenii PSD. In actualul Executiv sunt "oameni de casa" ai establishment-ului PSD. Coalitia parlamentara care sprijina Guvernul este dependenta de solutia imorala numita Partidul Conservator: care sta in siaj-ul PSD, care a participat la alegeri intr-o Coalitie cu PSD, care si-a exersat devenirea politica pe baza "deschiderilor" oferite de PSD. Camera si Senatul sunt conduse de oamenii PSD, ambii fosti premieri ai guvernelor PSD. Dar, zice-se, Alianta DA a preluat Puterea! Daca nu ar fi tragic ar fi chiar comic...
Si, in aceste conditii, unii nu inteleg si nu vad. Sau, nu vor sa vada. In aceste conditii unii cer voturi de incredere si primesc voturi de incredere, gestionand halucinant furtuni in baltoci cu apa, in timp ce sandramaua incepe sa ia apa pe la toate inchieturile. Si, nu vad. Nu sunt in stare sa vada dincolo de interesele bicisnice de grup.
Asa se rateaza, domnilor, sansele natiunilor!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.