In urma dezvaluirilor ZIUA, magistratul Constantin Gherta se afla din nou sub ancheta, dupa ce initial fusese scos basma curata. Parchetul National Anticoruptie a dispus "infirmarea partiala a solutiei emise in dosarul nr. 33/P/2005 al Sectiei de Com
In urma dezvaluirilor ZIUA, magistratul Constantin Gherta se afla din nou sub ancheta, dupa ce initial fusese scos basma curata. Parchetul National Anticoruptie a dispus "infirmarea partiala a solutiei emise in dosarul nr. 33/P/2005 al Sectiei de Combatere a Coruptiei si reluarea cercetarilor". In acest dosar, procurorul din cadrul Parchetului General este acuzat de santaj, trafic de influenta si abuz in serviciu.
In acelasi timp, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Inspectie, a ajuns la concluzia ca, "in urma verificarilor efectuate, aspectele semnalate de dumneavoastra privind pe procurorul Gherta Constantin, parte, intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor..." si urmeaza literele de lege respective (vezi facsimil din 22.07.2005).
Procurorul a recunoscut, cu mare intarziere de la comiterea faptei, ca a luat spaga suma de 5000 de euro, si cu toate acestea a fost mentinut in functie, instrumentand exact dosarele celor care l-au denuntat. In mod oficial, Gherta se afla la acest moment in concediu, desi e mai mult ca sigur ca a fost sfatuit sa nu mai dea pe la serviciu o perioada de timp. Debarcarea sa, poate chiar anchetarea sub stare de arest preventiv, este iminenta, la fel si comasarea mai multor dosare in care este acuzat de fapte asemanatoare de coruptie. Adus la Bucuresti de la Brasov, procurorul spagar a schimbat pana acum mai multe autoturisme de lux, are un cont in banca de 12.000 de euro si mai multe proprietati, impreuna cu familia. Iar aceasta avere a dobandit-o in conditiile in care sotia lui s-a angajat de curand in campul muncii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.