Un inspector din Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica a fost a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, ieri, de Tribunalul Bucuresti, pentru complicitate la trafic de influenta. Marin Angheloiu fusese retinut marti de procurorii a
Un inspector din Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica a fost a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, ieri, de Tribunalul Bucuresti, pentru complicitate la trafic de influenta. Marin Angheloiu fusese retinut marti de procurorii anticoruptie, in dosarul in care alte doua cadre didactice au ajuns dupa gratii. Inspectorul este acuzat ca, in cursul lunii iulie, ar fi pretins si primit, in doua transe, suma totala de 6200 de euro, de la asistentul universitar Lucian Bratu. Banii ar fi fost primiti cu scopul de a fi dati unui cadru universitar al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, in schimbul interventiei pentru obtinerea unor note de promovare la examenul de licenta, sesiunea iulie 2005, in cazul a sase studenti de la Universitatea Ecologica Dimitrie Cantemir din Iasi. De altfel, potrivit Mediafax, procurorii au audiat ieri mai multi profesori printre acestia fiind si seful catedrei de drept procesual penal a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, Alexandru Boroi.
Profesori dupa gratii
In acest dosar, Lucian Bratu, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice "Dimitrie Cantemir" din Iasi, a fost prins in flagrant in timp ce primea mita 700 de euro. Bratu este acuzat de trafic de influenta dupa ce a a primit si pretins 7000 de euro de la alti sapte studenti care urmau sa sustina examenul de licenta la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, in sesiunea iulie 2005.
Potrivit Mediafax, in schimbul banilor, Bratu le-a promis acestora ca poate interveni pe langa anumite persoane din cadrul facultatii in vederea promovarii examenului.
Tot in acelasi dosar, procurorii anticoruptie l-au retinut si pe Dumitru Popa, lector universitar la Catedra de Drept Procesual Civil din cadrul aceleiasi facultati iesene, sub acuzatia de complicitate la trafic de influenta. El este acuzat ca a obtinut 6200 de euro din suma pretinsa si primita de Bratu.
Instanta Tribunalului Bucuresti l-a arestat preventiv pentru 20 de zile pe Lucian Bratu, in timp ce pe numele lui Dumitru Popa a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.