Clubul italian Genoa a fost retrogradat in a treia divizie dupa ce Liga Italiana de Fotbal a catalogat meciul Genoa-Venezia (3-2) ca fiind aranjat. Ca urmare a victoriei obtinute in ultima etapa a editiei de anul trecut a Seriei B, Genoa a promovat i
Clubul italian Genoa a fost retrogradat in a treia divizie dupa ce Liga Italiana de Fotbal a catalogat meciul Genoa-Venezia (3-2) ca fiind aranjat. Ca urmare a victoriei obtinute in ultima etapa a editiei de anul trecut a Seriei B, Genoa a promovat in Serie A. Conform deciziei luate de Liga, Genoa, unul dintre cele mai vechi cluburi italiene, va incepe urmatorul sezon in Serie C1 cu o penalizare de trei puncte, iar presedintele clubului, Enrico Preziosi (foto), si managerul general Stefano Capozucca au fost suspendati pe o perioada de cinci ani, la fel ca oficialul Veneziei, Francesco Dal Cin. Jucatorii Martin Lejsal si Massimo Borgobellow (Venezia), au fost, la randul lor, suspendati pe o perioada de cinci, respectiv sase luni. In urma victoriei dramatice cu Venezia, din ultima etapa de Serie B, Genoa a promovat pe prima scena a fotbalului italian dupa o pauza de zece ani. La cateva zile dupa meci, managerul general al venetienilor, Giuseppe Pagliari a fost oprit de politie in timp ce pleca de la sediul presedintelui genovez Enrico Preziosi. In masina s-au gasit 250.000 euro care, conform oficialului, reprezentau plata partiala pentru transferul fundasului Ruben Maldonado. In urma cercetarilor, comisia disciplinara a Ligii a aflat ca rivala in lupta pentru promovare a echipei Genoa, Torino, i-ar fi oferit Veneziei un "bonus" pentru a lupta corect. Astfel, cei 250.000 de euro trebuiau sa-i convinga pe conducatorii Veneziei sa refuze oferta torinezilor si sa "garanteze obtinerea rezultatului mult asteptat in favoarea lui Genoa". Cei care au investigat cazul au declarat ca au interceptat convorbirile telefonice dintre oficialii celor doua cluburi si dintre jucatorii Lejsal si Bargobellow. Aceste convorbiri includ propozitiile "exista un aranjament intre cluburi", "exista bani la mijloc, dar nu se stie cine ii va lua" si "clubul ii va lua". In acest moment, situatia este extrem de delicata, fiindca in Serie A nu sunt decat 17 echipe "valide", din 20 cate ar trebui. AC Torino nu a primit ieri drept de joc din partea Comitetului Olimpic Italian, din cauza datoriilor de aproape 20 de milioane de euro, iar Messina, clasata pe locul sapte in editia precedenta de Serie A, a fost retrogradata tot din cauza problemelor financiare. Liga italiana trebuie sa decida pana pe 28 august, data de incepere a campionatului, cu ce echipe va fi completata prima divi-zie. (Ioana Tartacuta)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.