"Am lucrat cu Theodor Stolojan, l-am cunoscut si il cunosc foarte bine, este un om extrem de capabil, un foarte bun premier si un foarte bun presedinte de partid. Declaratia domniei sale de a se pune la dispozitia partidului pentru a ne ajuta in peri
"Am lucrat cu Theodor Stolojan, l-am cunoscut si il cunosc foarte bine, este un om extrem de capabil, un foarte bun premier si un foarte bun presedinte de partid. Declaratia domniei sale de a se pune la dispozitia partidului pentru a ne ajuta in perioada urmatoare trebuie luata in seama, iar majoritatea presedintilor de filiale, 25 de presedinti de filiale au spus acelasi lucru", a declarat sambata, intr-un interviu BBC, vicepresedintele liberal Gheorghe Flutur. El a subliniat ca premierul Tariceanu "este un om competent, bun profesionist", dar a insistat ca "intregirea echipei si venirea lui Theodor Stolojan in continuare este necesara". Intrebat in ce calitate ar putea sa revina Stolojan in PNL, liderul liberal s-a pronuntat in favoarea unei discutii cu actualul consilier prezidential, pentru ca PNL sa vada "ce doreste, cum doreste sa se implice". "Eu il cunosc prea bine, cand spune ca poate inseamna ca poate", a adaugat Flutur amintind ca Theodor Stolojan a avut o problema de sanatate anul trecut "care nu i-a mai permis sa isi duca lupta". "Vreau sa va amintesc ca a fost locomotiva noastra", a mai aratat vicepresedintele liberal referindu-se la Stolojan. Intrebat daca schimbarea premierului este o prioritate pentru PNL, Flutur a spus: "Nu asta s-a discutat si nu asta este problema de moment in PNL si nici in Alianta, problema este sa ne intalnim, sa discutam in continuare si cu Theodor Stolojan unde se poate si cum se poate implica".
Premierul, mandatat sa discute cu fostul lider liberal
Presedintele PNL Suceava Orest Onofrei a afirmat ca isi doreste ca Stolojan sa revina in partid, dar a mentionat ca nu stie in ce calitate. "Inclusiv premierul a fost de acord, si noi am fost de acord, si noi l-am mandatat ca dansul sa aiba discutii cu Theodor Stolojan si care sunt termenii in care Theodor Stolojan se poate implica in partid", a declarat Onofrei pentru radio BBC. El a mai spus ca "Stolojan a facut doar o declaratie ca ar fi cazul si este timpul sa se implice in viata politica a PNL. Si de aici pana a specula ca vrem congres, vrem schimbarea premierului cu Theodor Stolojan a fost o distanta putin cam mare si este destul de fortata si speculata intr-un anumit fel". Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea, a atras atentia: "Cinstit vorbind, noi am trecut printr-o criza de imagine si domnul Stolojan este un om care poate sa ajute PNL sa iesim cat mai repede din aceasta criza".
"O mare cota de neincredere"
Cristian Boureanu, membru al Biroului Permanent Central, a atras atentia asupra cotei mari de neincredere pe care a capatat-o partidul in ultimele luni. Boureanu a declarat, pentru radio BBC: "Sa nu uitam ca Theodor Stolojan a fost unul din artizanii Aliantei. Theodor Stolojan a fost cel care a luat partidul de la 5% si l-a lasat la guvernare, cu premier si cu 20 si ceva la suta. Si astazi, eu, ca liberal, am o problema. Deci, dupa sase luni de prezenta ca premier a lui Calin Popescu Tariceanu avem un raport de aproape jumatate fata de PD. O mare cota de neincredere. Eu cred ca cei care il servesc pe Calin Popescu Tariceanu ca premier isi asuma o mare responsabilitate". (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.