Primul mare concert al unui cantaret strain in capitala Afganistanului de la caderea regimului taliban a fost un esec, fiind marcat de ciocniri ale publicului cu politia, intarzierea cu patru ore a artistilor si prabusirea scenei, transmite BBC News
Primul mare concert al unui cantaret strain in capitala Afganistanului de la caderea regimului taliban a fost un esec, fiind marcat de ciocniri ale publicului cu politia, intarzierea cu patru ore a artistilor si prabusirea scenei, transmite BBC News online. Inainte de concert, politia a agresat si ranit mai multi fani care, desi aveau bilete, nu au putut intra la spectacol. Acesta s-a desfasurat pe stadionul pe care pana de curand talibanii pedepseau infractorii prin amputari sau executii.
In jur de zece mii de oameni din toata tara au venit la Kabul pentru acest concert. Publicul i-a ovationat pe muzicieni cand s-au apropiat de scena, desi intarziasera patru ore. La putin timp dupa inceperera concertului, scena s-a prabusit insa si spectacolul a fost amanat. Vedeta spectacolului, cantaretul indian Sonu Nigam, nu a patit nimic, dar alti muzicieni au fost raniti. Motivele prabusirii scenei nu sunt cunoscute, dar cei prezenti spun ca aceasta ar fi putut fi provocata de ingramadeala multimii. Dupa toata aceasta serie de evenimente nefericite, unii au spus ca afganii "nu sunt pregatiti" pentru asemenea concerte, altii au criticat politia ca nu a reusit sa mentina ordinea. "Lucrurile au mers prost, dar sper ca Sonu Nigam nu va pleca din tara cu amintiri neplacute", a spus un spectator. Cantaretul indian sperase sa le ofere o seara memorabila fanilor sai din Afganistan. "Noua, indienilor, ne plac afganii", a spus el la inceputul concertului. "Numai vestile privind lipsa de siguranta ii impiedica pe indieni sa vina in vizita aici. Le voi spune indienilor ca Afganistanul este sigur si ca ne putem simti in siguranta printre afgani", a mai spus el inainte de prabusirea scenei. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.