Ieri, canicula i-a toropit pe israelieni cu o temperatura de peste 42 de grade la umbra. Aerul frige cand il respiri, si mai e si nisipul pe care hamsinul il aduce din pustiul Abisiniei si Saharei egiptene. De parca nu ar fi fost de ajuns ca sefa dip
Ieri, canicula i-a toropit pe israelieni cu o temperatura de peste 42 de grade la umbra. Aerul frige cand il respiri, si mai e si nisipul pe care hamsinul il aduce din pustiul Abisiniei si Saharei egiptene. De parca nu ar fi fost de ajuns ca sefa diplomatiei americane sa fie foarte nervoasa, premierul Ariel Sharon si ministrul Economiei Benjamin Netanyahu s-au pronuntat pentru largirea operei sioniste in coloniile din teritoriile palestiniene. Condoleezza Rice a aterizat ieri in Israel ca sa vegheze "de aproape" ca intre rotile procesului de retragere din Gaza cineva sa nu bage vreo stramba. Tocmai ieri, Sharon si Netanyahu au lasat sa se scurga in mass-media stirea ca asezarile din zona Ariel si din Valea Iordanului vor fi extinse. Mai mult, Sharon s-a intalnit cu colonistii din Ariel cateva ore inainte de aterizarea americancei. Nu numai hamsinul o enerveaza pe Condoleezza. Tam-nesam, autoritatile israeliene l-au eliberat, in secret, din inchisoare pe seikul Raad Salah (foto), seful "Miscarii Islamice" din nordul tarii. Seikul era detinut de doi ani pentru delicte grave de securitate, intre care ca ar fi favorizat scurgerea dolarilor iranieni catre familiile teroristilor-sinucigasi. 60.000 de palestinieni-israelieni, au sarbatorit toata noaptea in orasul Oum al-Fahem, de langa Haifa,eliberarea seikului. E foarte posibil, ca eliberarea seikului sa fie o actiune a Mossadului dornic sa stabileasca un canal de comunicatie intre Miscarea Islamica, legala in Israel, si miscarile islamice fundamentaliste din Gaza si Cisiordania. Mass-media internationale au parasit ieri asezarea Kfar Maimun unde se adunasera mii de extremisti israelieni inainte de a porni in mars catre Gaza. Dupa arestarea a circa 400 de militanti, "Comandamentul impotrivirii la retragere" a decis sa renunte la acest mars, si sa initieze alte actiuni, nu mai putin spectaculare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.