Jocul premierului Calin Popescu Tariceanu de-a demisia i-a bulversat pe politicieni. Ieri a expirat noul termen la care a promis ca demisioneaza. Cum nu a anuntat nimic pana aseara la ora 24, politicienii s-au lansat in pronosticuri. Dupa ce si-a anu
Jocul premierului Calin Popescu Tariceanu de-a demisia i-a bulversat pe politicieni. Ieri a expirat noul termen la care a promis ca demisioneaza. Cum nu a anuntat nimic pana aseara la ora 24, politicienii s-au lansat in pronosticuri. Dupa ce si-a anuntat ferm demisia de doua ori si s-a razgandit de tot atatea ori, a venit ziua in care Calin Popescu Tariceanu a promis ca va parasi Guvernul: 18 iulie. Este ziua in care premierul a promis ca va demisiona dupa ce se va intoarce de la Bruxelles. Numai ca alesii, cei mai afectati de perspectiva anticipatelor, nu prea mai stiu ce sa creada si se limiteaza la pronosticuri.
Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, da ca sigura demisia premierului, dar nu la momentul promis, adica luni, 18 iulie. in PNL exista si o alta opinie, aceea ca Tariceanu ar fi bine sa se razgandeasca din nou. "Reactiile de la Bruxelles sunt negative la adresa demisiei Guvernului", sustine liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban.
Alesii deja vad demisia Guvernului ca pe un fel de loterie. De exemplu, pesedistul Bogdan Niculescu Duvaz, intrebat ce crede despre demisia lui Tariceanu, a spus ca "mai usor poti sa vorbesti despre probabilitatea unui asteroid de a lovi Pamantul in 2007 decat despre demisia primului ministru".
Peremistul Gheorghe Funar insa mizeaza pe revenirea lui Tariceanu asupra demisiei. "Are un drum lung de facut la Bruxelles si cred ca va uita pe drumul asta sa isi dea demisia", crede Funar. Colegul sau de partid, deputatul Mitica Dragomir, a spus-o, in schimb, pe sleau: "E un fraier daca demisioneaza!"
Nemultumiti de anuntata demisie sunt si udemeristii, care cred ca acest gest nu rezolva nici o problema. "Eu sustin ca demisia nu este oportuna. Avem o majoritate parlamentara si pana nu exista probleme reale in interiorul Coalitiei, demisia nu se justifica", afirma deputatul Marton Arpad. Opinia lui e impartasita si de colegul sau, senatorul Gyorgy Frunda.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.