Vara asta va doriti prospetime, buna dispozitie si o piele frumoasa? Plantele si fructele de sezon, in special cele mediteraneene, sunt considerate extrem de eficiente pentru piele. Levantica, uleiul de masline si mierea sunt ingrediente-vede
Vara asta va doriti prospetime, buna dispozitie si o piele frumoasa? Plantele si fructele de sezon, in special cele mediteraneene, sunt considerate extrem de eficiente pentru piele. Levantica, uleiul de masline si mierea sunt ingrediente-vedeta ale celebrelor parfumuri si cosmetice, produse in sudul Frantei. Create din substante active, 100% naturale, noile game de produse de infrumusetare sunt recomandate de specialisti atat pentru ingrijirea corpului, cat si a starii de spirit. Cosmeticele, parfumurile si uleiurile esentiale sunt fabricate in mod traditional, ceea ce favorizeaza obtinerea esentelor pure si a aromelor fine. Incepand de la recoltarea plantelor, care se face manual, pana la testarea dermatologica in laborator, produsele din sudul Frantei sunt concepute dupa principiile aromoterapiei. LEVANTICA. Renumita pentru mirosul sau, care induce relaxarea si calmul, aceasta planta este principalul ingredient al cosmeticelor din sudul Frantei.
Avand proprietati cicatrizante si dezinfectante, levantica se regaseste in uleiurile esentiale introduse in diferite creme de fata sau de corp. MIERE. Complet naturala, mierea reprezinta un element activ care poseda virtuti hidratante si regeneratoare. Ea este bogata in saruri minerale, vitamine si aminoacizi. De aceea hraneste si tonifica pielea imbunatatindu-i textura. In plus, parfumul sau este extrem de placut. ULEI DE MASLINE. Simbol al vietii si longevitatii, maslinele reprezinta o sursa fara pereche de acizi grasi nesaturati, cu rol in combaterea procesului de imbatranire a pielii. Astfel, uleiul de masline este recunoscut mai ales pentru proprietatile sale hidratante si antioxidante. Cosmeticele pe baza de ulei de masline constituie un mijloc eficient de combatere a radicalilor liberi. FRUCTE PROASPETE. Smochinele, mandarinele, piersicile sunt campioni ai stralucirii pielii! Bogate in vitamina C, aceste fructe stimuleaza regenerarea celulara si activeaza procesul de fabricare a substantelor care fixeaza apa in epiderma. Pe langa aceste proprietati, fructele mediteraneene au un parfum proaspat, care trezeste simturile si ridica moralul. STRUGURI. Samburii de struguri sunt veritabile bobite de aur in lupta contra imbatranirii. Faimosii lor polifenoli protejeaza pielea si vaneaza radicalii liberi mai bine decat vitamina E. Pentru o piele ferma si stralucitoare, extractele din samburi de struguri se adauga in compozitia laptelui de corp sau a serului cu efect de lifting. SARURI MARINE. Bogate in oligoelemente, sarurile marine sunt benefice pentru toate tipurile de piele. Avand proprietati de exfoliere si catifelare a pielii, aceste mici cristale regenereaza epiderma in profunzime. Sunt ingrediente folosite frecvent in gomajele corporale si in baile relaxante recomandate in cazul sindromului picioarelor grele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.