Infiintat in 1995, la Braila, de catre soprana Mariana Nicolesco, Concursul International de Canto "Hariclea Darclee" se anunta, potrivit intemeietoarei, la aceasta a zecea editie, "mai pasionant ca oricand". In perioada 19-31 iulie, 165 de tineri di
Infiintat in 1995, la Braila, de catre soprana Mariana Nicolesco, Concursul International de Canto "Hariclea Darclee" se anunta, potrivit intemeietoarei, la aceasta a zecea editie, "mai pasionant ca oricand". In perioada 19-31 iulie, 165 de tineri din 23 de tari se vor prezenta in fata juriului, prezidat onorific de Nicolesco si de facto de catre Nicolae Herlea, alcatuit din Alexandru Farcas, Jacques Fournier, Clauspeter Koscielny, Daniel Kotlinski, Stephan Poen si Eric Vigie. Noutatea in acest an consta in faptul ca finala, cu public (26-27 iulie), se va desfasura cu acompaniamentul Europa Symphony Orchestra, condusa de Marco Balderi. "Darclee, voce a doua secole" se intituleaza conferinta pe care o va sustine dr. Stephan Poen, pe 23 iulie, omagiind-o astfel pe artista care da numele festivalului. Un alt omagiu, constand intr-un recital de lieduri, ii este dedicat in aceeasi zi lui George Enescu. Sase zile mai tarziu este programat spectacolul "Barbierul din Sevilla" cu laureatii concursului. Concertul extraordinar "Pe valurile Dunarii" (30 iulie), de pe Esplanada fluviului, si Gala laureatilor din 31 iulie incheie aceasta editie de sarbatoare a festivalului. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.