Croatia si alte tari din Balcani au dreptul, inaintea Turciei, de a adera la Uniunea Europeana, a declarat Karl-Heinz Grasser, ministrul austriac de Finante, intr-un interviu acordat cotidianului britanic "Financial Times". In opinia lui Grasser, a
Croatia si alte tari din Balcani au dreptul, inaintea Turciei, de a adera la Uniunea Europeana, a declarat Karl-Heinz Grasser, ministrul austriac de Finante, intr-un interviu acordat cotidianului britanic "Financial Times". In opinia lui Grasser, a carui tara preia presedintia UE in prima jumatate a anului viitor, negocierile cu Turcia pentru a deveni membru deplin al Uniunii sunt o propunere "nerealista". Toate cele 25 de tari membre, a adaugat el, trebuie sa stabileasca mai intai un "cadru de negocieri" cu Turcia, inainte ca ele sa poata incepe la 3 octombrie, astfel incat sa nu se ofere Ankarei prea mari sperante. In numele Guvernului austriac, Grasser a declarat ziarului britanic amintit ca va actiona pentru a face cunoscut in mod clar Turciei ca Austria "este interesata in mentinerea stabilitatii economice si sociale, dar nu poate avea in vedere acceptarea ei ca membru deplin al UE". Argumentandu-si pozitia, el a reamintit ca si alti lideri europeni au ajuns la concluzia ca acceptarea Turciei in UE este tot mai putin agreata de cetatenii de rand ai Uniunii. El este chiar convins ca daca popoarele respective ar fi consultate in aceasta chestiune, majoritatea ar da un raspuns negativ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.