Cea de-a XI-a etapa din Turul Frantei l-a adus in prim plan pe cazacul Alexandr Vinokourov (foto), reprezentantul echipei T-Mobile reusind sa treaca primul linia de sosire de la Briancon, dupa ce a dominat clar si escaladarea varfului Galibier, situa
Cea de-a XI-a etapa din Turul Frantei l-a adus in prim plan pe cazacul Alexandr Vinokourov (foto), reprezentantul echipei T-Mobile reusind sa treaca primul linia de sosire de la Briancon, dupa ce a dominat clar si escaladarea varfului Galibier, situat la 2645 m. De altfel, dupa ce a trecut cu brio de "Acoperisul Turului", campionul Kazahstanului s-a saturat parca sa conduca solitar cursa si a redus simtitor ritmul la coborare, permitandu-i columbianului Santiago Botero (Phonak) sa-l ajunga din urma. Dornic sa fie, totusi, eroul etapei, Alexandr Vinokourov a sprintat pe final si si-a asigurat victoria, succes care i-a adus si un salt de patru pozitii in clasamentul general, unde se afla acum pe locul 12, in vreme ce Botero a urcat pana pe locul sase Cei doi rutieri, care au excelat intr-o evadare de 135 de kilometri, au fost urmati la peste un minut de un pluton compact format din aproximativ 20 de sportivi, printre care s-a aflat si inepuizabilul american Lance Armstrong (Discovery Channel), sosit al saselea. Astfel, castigatorul ultimelor sase editii din "Marea Bucla" si-a pastrat tricoul galben in topul individual, fiind urmat la 38 de secunde de danezul Michael Rasmussen si la peste doua minute si jumatate de francezul Christophe Moreau, care a obtinut ieri locul al treilea. Astazi, de la ora 12, se va da startul in cea de-a XII-a etapa, care se va derula pe distanta a 187 km, intre Briancon si Digne-les-Bains.
Ciclistul Frigo retinut de politia franceza
Cu putin timp inaintea debutului etapei a XI-a din Turul Frantei, desfasurata, ieri, pe ruta Courchevel - Briancon, ciclistul italian al echipei Fassa-Bortolo, Dario Frigo, a fost retinut de politia franceza, dupa ce un vames din regiunea Savoia, aflata la granita cu Italia sI Elvetia, a descoperit in masina sotiei sportivului substante ce par a fi dopante. Sotia lui Frigo a fost retinuta temporar de politia judiciara din Lyon si transferata, ieri dimineata, la comisariatul din Chambery. De asemenea, Dario Frigo, care nu a mai luat startul in "Marea Bucla", a fost transferat de un echipaj al politiei franceze de la hotel la comisariatul din Chambrey. Ieri dupa-amiaza, cei doi au fost deferiti Parchetului din Albertville sub acuzatia de trafic si comert cu substante interzise, riscand trei ani de inchisoare si o amenda echivalenta cu valoarea dubla a substantelor detinute.
Conform presei franceze, in 2001, Frigo a fost exclus din Turul Italiei pentru dopaj, fiind suspendat ulterior pentru sase luni. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.