Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, a fost audiat, ieri, timp de mai bine de sase ore, de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA), in dosarul in care acesta este acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in servic
Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, a fost audiat, ieri, timp de mai bine de sase ore, de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA), in dosarul in care acesta este acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si complicitate la comiterea de infractiuni.
La finalul celor sase ore de audieri, avocatul fostului edil al Bacaului, Catalin Dancu, a declarat ca dosarul penal intocmit clientului sau va fi trimis pentru solutionare in instanta. Acesta a anuntat ca probabila data pentru ajungerea dosarului pe rolul instantelor saptamana viitoare, si a adaugat ca procurorii PNA au renuntat la o parte dintre acuzatii. "Se va dispune, prin rezolutie, neinceperea urmaririi penale in legatura cu situatia de la Letea Bacau, transportul public local si General Proiect", a declarat Dancu.
Nota clasificata
Acesta a mai aratat ca urmarirea penala impotriva clientului sau a fost declansata ca urmare a unei note clasificate adresata procurorilor, venita din partea unui serviciu secret. Dancu a precizat ca pana in prezent nu a stiut de existenta acestei note clasificate, si nici nu ar putea numi un anume serviciu special care sa fi emis nota respectiva, dar multe dintre acuzatiile din nota se regasesc si in dosar. Impreuna cu Dumitru Sechelariu mai sunt cercetati, in stare de arest, fostul viceprimar al Bacaului, Laurian Lucas, acuzat de complicitate la luare de mita si seful Biroului Cadastru din cadrul Primariei Bacau, Dorinel Ifrim, acuzat de abuz in serviciu in forma calificata. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.