La TVR1, de la orele 20.00, puteti viziona pelicula clasica "Marile manevre" (Les grandes manoeuvres, Franta-Italia, 1955). Un ofiter (Gerard Philippe), cunoscut pentru ispravile lui de Don Juan, pariaza cu camarazii sai ca poate sa o seduca pe o pro
La TVR1, de la orele 20.00, puteti viziona pelicula clasica "Marile manevre" (Les grandes manoeuvres, Franta-Italia, 1955). Un ofiter (Gerard Philippe), cunoscut pentru ispravile lui de Don Juan, pariaza cu camarazii sai ca poate sa o seduca pe o proaspata vaduva (Michele Morgan) inainte ca unitatea lui sa fie mutata intr-o alta garnizoana. Cand el se indragosteste de femeie, reputatia ii pune in pericol viata amoroasa. Petrecut in preajma primului razboi mondial, filmul trateaza manevrele amoroase ale eroilor ca pe niste probleme tot mai serioase decat manevrele militare, care abia se prefigureaza la orizont. In alt rol, Brigitte Bardot. Premiul Sindicatului Criticilor Francezi pentru cel mai bun film 1956. Premiul David di Donatello, pentru cel mai bun film- 1956.
Tot la TVR 1, de la orele 00.20, este programat filmul "Luptatoarea", povestea unei fete de liceu in care se acumuleaza progresiv o furie legata de tot ce inseamna viata ei: saracie, umilinte indurate in familie, izolare si, in general, o mediocritate apasatoare. Diana Guzman (Michelle Rodriguez) descopera insa o modalitate de a-si descarca aceasta furie coplesitoare si de a o transforma in tot ceea ce isi doreste: respect, dragoste, motivatie. Calea spre toate acestea o gaseste in ringul de box dintr-o sala de sport saracacioasa, unde incepe sa se antreneze in secret. Fortandu-si limitele fizice si psihice, Diana invata sa-si controleze agresivitatea si sa o transforme in energie competitiva. "Luptatoarea" este un film exceptional despre o tanara care isi descopera frumusetea interioara boxand. In mod paradoxal, capatand putere fizica si siguranta de sine, ea incepe sa se deschida catre o vulnerabilitate pe care nu si-o permisese pana atunci. In cele din urma insa, victoria eroinei nu se impune prin puterea pumnului, ci prin devenire interioara.
"Nici pro, nici contra" ("Ni pour, ni contre", Franta, 2003), HBO orele 20.00, este povestea decaderii tinerei Caty, ce lucreaza in televiziune pe post de cameraman, dupa ce intra in cardasie cu un grup de hoti marunti condus de Jean, seful lor enigmatic. Banda traieste de pe o zi pe alta, pana in momentul in care Jean pune la cale un plan indraznet de-a jefui o banca. Desi unii dintre membrii bandei se simt depasiti, Jean ii convinge sa ia parte la actiune, iar Caty se trezeste cufundata in iadul tradarii, violentei si crimei.
"Sperietoarea" (Scarecrow, SUA 1973), difuzat de catre Pro Cinema de la orele 22.00, este filmul acestei seri. Max (Gene Hackman), un fost hot care vrea sa-si deschida o spalatorie luxoasa de masini, il intalneste in drum spre California pe Lion (Al Pacino), un marinar intors de pe mare, aflat in drum spre sotie si copilul de cinci ani pe care nu l-a vazut niciodata. Cei doi se imprietenesc si isi continua drumul impreuna. Ajunsi la Detroit, Lion afla care sunt adevaratele sentimente ale sotiei sale fata de el. Acesta este momentul in care Max trebuie sa aleaga intre a-si implini propriul vis sau a-si cheltui banii pusi de-o parte pentru a-si ajuta prietenul. Pelicula a reusit sa atraga atentia criticilor si a castigat doua premii la Festivalul de Film de la Cannes. A fost prima productie in care a aparut Al Pacino dupa trimful cu filmul "Nasul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.