Reprezentantii Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cei ai Consiliului National al Audiovizualului si posturilor de televiziune se intalnesc saptamana vi
Reprezentantii Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cei ai Consiliului National al Audiovizualului si posturilor de televiziune se intalnesc saptamana viitoare pentru a stabili o comisie care sa elaboreze o strategie de scoatere la concurs a retelei a treia nationale de televiziune, informeaza un comunicat IGCTI. Surse din piata ne-au declarat ca se are in vedere scoaterea la concurs a retelei a treia in aceasta toamna sau la inceputul anului viitor. Potrivit presedintelui IGCTI, Catalin Marinescu, reteaua a treia nationala de televiziune ar trebui sa fie scoasa la concurs ca retea digitala, avand in vedere termenele comunicate de forumurile europene de incetare a transmisiunilor analogice de televiziune pe unde radio. "Conform directiilor trasate de catre Uniunea Europeana, cel mai probabil in 2012 trebuie sa trecem de la televiziunea analogica la cea digitala", a precizat Marinescu. El a mentionat ca trecerea la emisia digitala va afecta telespectatorii care receptioneaza programele de televiziune pe cale radioelectrica terestra si nu va afecta telespectatorii abonati la cablu. Trecerea la emisia digitala ofera avantajul posibilitatii receptiei portabile si mobile, astfel incat programele de televiziune vor putea fi urmarite in masina, autostrazi, campinguri. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.