Un tanar in varsta de 17 ani, suspectat de legaturi cu gruparea terorista islamista Hofstad, a fost arestat, luni, la Amsterdam, la domiciliul parintilor acestuia fiind descoperita o bomba artizanala, un "tub de carton care continea praf de pusca, bi
Un tanar in varsta de 17 ani, suspectat de legaturi cu gruparea terorista islamista Hofstad, a fost arestat, luni, la Amsterdam, la domiciliul parintilor acestuia fiind descoperita o bomba artizanala, un "tub de carton care continea praf de pusca, bile si un detonator". "Este banuit de pregatirea unor atacuri violente, teroriste sau de alta natura", au declarat autoritatile. Anchetatorii au descoperit ca tanarul comunica prin Internet, folosind un pseudonim si propagand idei islamiste radicale. Grupurile de conversatie pe care le gestiona difuzau "texte de amenintare, filme si imagini", a precizat Parchetul.
Investigatorii se intereseaza, de asemenea, asupra contactelor pe care acesta le-ar fi putut avea cu membrii grupului islamist Hofstad. Tanarul trebuie sa compare in fata unui tribunal pentru minori, la Amsterdam. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.